Πνεύμονας οικονομικής ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα η γουνοποιία

Πνεύμονας οικονομικής ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα η γουνοποιία
-Διαφήμιση-
Delegate

Πάνω από 10.000 εργαζόμενοι βρίσκουν απασχόληση στον κλάδο της ελληνικής γούνας, τόσο στο πλαίσιο της παραγωγικής διαδικασίας όσο και των πωλήσεων.

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, διευκρινίζοντας ότι σε αυτόν τον αριθμό θα πρέπει να προστεθούν και όσοι κλάδοι «τροφοδοτούνται» σε επίπεδο απασχόλησης από τον κλάδο της γούνας, καθώς δουλεύουν γύρω από αυτόν.

Από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και για τέσσερις ημέρες θα πραγματοποιείται στην Καστοριά το 1ο «Fur Shopping Festival», μια διοργάνωση που σύμφωνα με τον κ.Κορεντσίδη πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη και έχει ώς στόχο να εξελιχθεί σε «γιορτή της γούνας και της πόλης» της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο φεστιβάλ, που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, οι πελάτες θα μπορούν να δουν και να αγοράσουν προϊόντα από την Καστοριά, τη Σιάτιστα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ενώ «ο επισκέπτης και αγοραστής θα μπορεί να βρει όλων των ειδών τα γουναρικά σε πολύ καλή τιμή», σημειώνει η κ. Κορεντσίδης.

Το «Fur Shopping Festival» ετοιμάστηκε «με αφορμή το ξεκίνημα της χειμερινής σεζόν, αλλά και διότι υπάρχει αρκετό εμπόρευμα στις αποθήκες των γουνοποιών» όπως αναφέρει. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούν οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας.