Ποδαρικό με αυξήσεις άνω των 1 δισ. ευρώ σε έμμεσους φόρους κάνει το 2017

Ποδαρικό με αυξήσεις άνω των 1 δισ. ευρώ σε έμμεσους φόρους κάνει το 2017
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Αντιμέτωποι με αυξήσεις σε μια σειρά από έμμεσους φόρους οι οποίοι εκτιμάται ότι θα επιβαρύνουν τις τσέπες τους με τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ θα βρεθούν το 2017 οι καταναλωτές.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 τίθενται σε ισχύ οι αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε βενζίνη, πετρέλαιο, τσιγάρα και καφέ ενώ πιο «τσουχτεροί» γίνονται οι λογαριασμοί σε σταθερή τηλεφωνία και Internet.

-Διαφήμιση-

Ειδικότερα, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, στο πετρέλαιο κίνησης κατά 8 λεπτά και στο υγραέριο κίνησης κατά 10 λεπτά το λίτρο. 

Από τον ειδικό φόρο στο καφέ εκτιμάται ότι η επιβάρυνση θα φτάσει τα 10 λεπτά ανά φλιτζάνι ενώ για την αγορά από το ράφι το ποσοστό αύξησης, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αναμένεται να φτάσει το 25%.

Ακριβότερο κατά τουλάχιστον μισό ευρώ γίνεται ένα πακέτο τσιγάρο ενώ έως ένα ευρώ θα είναι η αύξηση στο σακουλάκι καπνού.

Με ειδικό φόρο κατανάλωσης επιβαρύνονται πλέον και τα υγρά αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων και κατά 6% αναμένεται να αυξηθούν οι λογαριασμοί σταθερής τηλεφωνίας και Internet.

-Διαφήμιση-
Delegate