Ποιοι επαγγελματίες πρέπει να εγκαταστήσουν το «μηχανάκι για κάρτες» εντός τριμήνου

Στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία για τις e-πληρωμές που κλειδώνουν το αφορολόγητο των αγροτών
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στη δημοσιότητα έδωσαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών τη λίστα των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που θα πρέπει να εγκαταστήσουν, βάσει του ν. 4446/2016, POS εντός τριμήνου και να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα.

Συνολικά 85 δραστηριότητες περιλαμβάνονται στη λίστα, μεταξύ αυτών και τα εξειδικευμένα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα, οπωροκηπευτικά και κρέας/προϊόντα κρέατος.

-Διαφήμιση-

Όσοι επαγγελματίες προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών προ της παρέλευσης της ως άνω προθεσμίας οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση της ΚΥΑ. Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή στη σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός μηνός από την έναρξη, ή τη μεταβολή.

Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Το πρόστιμο μειώνεται στο ήμισυ εάν καταβληθεί εντός 30 ημερών.

Αρμόδιες αρχές για τη διενέργεια ελέγχων, την επιβολή των προστίμων και τη βεβαίωση των παραβάσεων ορίζονται η Διεύθυνση Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας της Αγοράς Προϊόντων & Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Δείτε αναλυτικά την Απόφαση για τις Δραστηριότητες με υποχρεωτικό POS

-Διαφήμιση-
Delegate