Πολιτικό «παρών» του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη

-Διαφήμιση-
Delegate

Στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ροδόπη

Με αφορμή την συνοδεία του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στον νομό Ροδόπης στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης που πραγματοποιεί στις 19 Ιουνίου ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης βρέθηκε σήμερα στην Κομοτηνή και συναντήθηκε διαδοχικά με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη. Ο κ. Αμανατίδης αναμένεται να υποδεχθεί τον Τούρκο πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ της Αλεξανδρούπουλης και να τον συνοδεύσει στις επαφές τους στον Δήμο Αρριανών. «Θεωρώ καθήκον μου να επισκεφθώ τον περιφερειάρχη. Είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την περιφέρεια, ειδικά στον τομέα της ανάπτυξης. Η συγκυρία μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης  βοηθάει ώστε η κυβέρνηση να εστιαστεί στα ζητήματα που απασχολούν την περιφέρεια» ανέφερε ο κ. Αμανατίδης μετά την συνάντηση με τον περιφερειάρχη.

Τον υφυπουργό συνόδευαν οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ενώ παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα τα αναγκαία έργα υποδομής στους τομείς των μεταφορών και της πρωτογενούς παραγωγής, ζητήματα τουριστικής συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες όπως επίσης θέματα στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας. «Γόνιμη και καλή» χαρακτήρισε την συνεργασία ο περιφερειάρχης ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Αμανατίδη μεταξύ άλλων για την πορεία του ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιλντιρίμ αναμένεται να συμμετάσχει σε Ιφτάρ, ένα δείπνο που θα γίνει στο χωριό Λύκειο της Ροδόπης σε μια χρονική περίοδο που οι μουσουλμάνοι βρίσκονται στη νηστεία του Ραμαζανιού.

-Διαφήμιση-