Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και η πρόγνωση καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και η πρόγνωση καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία, όπου είχαν δημιουργηθεί προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οποία εκδόθηκε μετά το μεσημέρι, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα μόνο στις παρακάτω περιοχές:

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

-Διαφήμιση-

-στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης / Ιερισσού, μέσω Ταξιάρχη,

-στην επαρχιακή οδό Νεοχώριου / Βαρβάρας / Ολυμπιάδας,

-στην επαρχιακή οδό Παλαιοκάστρου / Ταξιάρχη,

-εντός των δημοτικών διαμερισμάτων Ταξιάρχη και Παλαιοκάστρου.

ΗΜΑΘΙΑ

-στην επαρχιακή οδό Βέροιας / Σελίου, από το 22ο χιλιόμετρο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),

στην επαρχιακή οδό Νάουσας / 3-5 Πηγάδια, από το 14ο χιλιόμετρο έως το 17ο χιλιόμετρο (Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια).

ΠΕΛΛΑ

-στην επαρχιακή οδό ‘Αρνισσας / Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ, από το 15ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ,

-στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς / Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ.

Θεσσαλία

Μικροπροβλήματα λόγω του χιονιού, αλλά και του παγετού παρατηρούνται σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής περιοχές:

Στο νομό Καρδίτσας: Επ. Ο. Καρδίτσας-Άρτας, από 30ό έως 52ο χλμ., θέση «Τύμπανος». Επ. Ο. Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 3ο έως το 25ο χλμ. Επ. Ο. Μουζακίου-Λίμνη Πλαστήρα, από το 3ο έως το 13ο χλμ. Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας -Καρπενησίου, από το 46ο έως το 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».

Στο Ν. Λάρισας: Επ. Ο. Ελάφου-Σκλήθρου. Επ. Ο. Αγίας-Μελιβοίας.

Στο Ν. Τρικάλων: Επ. Ο. Πύλης-Μεσοχώρας, από 22ο χλμ. (Ισιώματα) έως το 55ο χλμ. (Μεσοχώρα). Επ. Ο. Καλαμπάκας-Ασπροποτάμου, από το 30ό έως το 48ο χλμ.

Στην επαρχιακή οδό Χανίων-Κισσού Μαγνησίας, δ/ση του Χ/Κ «Αγριόλευκες»-διασταύρωση με την Επ. Ο. Βόλου-Ζαγοράς, (Κάτω Κλάδος) από αύριο 1/1/2017 θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων για λόγους ασφαλείας, καθώς στο σημείο συνήθως πιάνει χιόνι και πάγος.

«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα από το χιόνι στο νομό Λάρισας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Λάρισας, Δημήτρης Παπαδημόπουλος, καθώς δεν σημειώθηκε αξιόλογη χιονόπτωση το τελευταίο 24ωρο.

Πιο έντονα ήταν τα φαινόμενα στην περιοχή της Σπηλιάς στον Κίσσαβο όπου προχθές σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση. Ο δρόμος πάντως είναι ανοικτός μέχρι το καταφύγιο στον Κίσσαβο για τους επισκέπτες που επιθυμούν να «αποδράσουν» στην ορεινή περιοχή, καθώς για αυτό φροντίζουν μηχανήματα της ΠΕ Λάρισας.

Αυτή τη στιγμή στο νομό, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητες, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, στους επαρχιακούς οδούς Ελάφου-Σκλήθρου και Αγιάς-Μελιβοίας.

Πελοπόννησος

Στην Πελοπόννησο τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Κορινθίας.

Ειδικότερα, στην Κορινθία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:

-από το 1ο χιλιόμετρο, έως το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας – Κιάτου,

-από το 1ο χιλιόμετρο, έως το 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας – Δερβενίου,

-από το 1ο χιλιόμετρο, έως το 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας – Λυκουριάς,

-από το 1ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Περαχώρας- Πισίων

-και από το 13ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Κιάτου – Γκούρας.

Στην Λακωνία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

-από το 0,5ο χιλιόμετρο έως το 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κρεμαστής- Λαμπόκαμπου- Χάρακα.

Στην Αρκαδία, αντιολισθητικές χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται:

-στην εθνική οδό Λεβιδίου-Νεμέας,

-στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου-Κοσμά-Κουνουπιά

-και στην δασική Οδός ‘Ανω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο)-Βυτίνα.

Στην Μεσσηνία και την Αργολίδα η κίνηση διεξάγεται, χωρίς προβλήματα, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών από την ΕΜΥ

Δευτέρα 02-01-2017

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στη δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές Νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και τα Βόρεια ηπειρωτικά.

Τρίτη 03-01-2017

Καιρός: στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα Βορειοδυτικά. Χιονιά θα πέσουν στην ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τέταρτη 04-01-2017

Καιρός: στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα Χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις Με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές

Σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά.

Ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι στα Δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 05-01-2017

Καιρός: στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός τη νύχτα στα βόρεια.

Παρασκευή 06-01-2017- Θεοφάνεια

Καιρός: στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις Με τοπικές βροχές, στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, Σποραδικές καταιγίδες και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

 

-Διαφήμιση-
Delegate