Πρεμιέρα την Παρασκευή (19/08) για τη γιορτή κρασιού Ζίτσας

Πρεμιέρα την Παρασκευή (19/08) για τη γιορτή κρασιού Ζίτσας
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Την Παρασκευή (19/08/2016) ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της καθιερωμένης «Γιορτής κρασιού Ζίτσας» που διοργανώνουν ο Δήμος, η Τοπική Κοινότητα και οι φορείς της Ζίτσας με τη συμμετοχή των τριών οινοποιείων (Zoinos Winery S.A., Κτήμα Γκλίναβος, Πράσσος Ο.Ε.).

Οι διοργανωτές με επικεφαλής το Δήμο για φέτος έχουν προγραμματίσει ημερίδα, επισκέψεις στα οινοποιεία και διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την αμπελουργία.

Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ζίτσας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Οινοποίηση με έμφαση στις ντόπιες ποικιλίες» και ομιλητή τον κ. Μαρίνο Βασίλειο ιδρυτικό μέλος της «Αμπελοοινικής». Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από εκπροσώπους των τοπικών οινοποιείων.
  • Το Σάββατο 20 Αυγούστου, από τις 12.00 έως τις 15.00μ.μ. τα οινοποιεία της Ζίτσας θα παραμείνουν ανοιχτά για όσους επιθυμούν να τα επισκεφθούν και να γνωρίσουν τα μυστικά της οινοποίησης και της απόσταξης.
-Διαφήμιση-
Delegate

Στη βραδινή ζώνη τη σκυτάλη παίρνουν οι τοπικοί φορείς της Ζίτσας  που έχουν προγραμματίσει  για  την Παρασκευή και το Σάββατο γλέντι  στη θέση Προφήτης Ηλίας με το συγκρότημα του  Σταύρου Καψάλη. 

  • Την Κυριακή 21 Αυγούστου, από τις 12.00 το μεσημέρι ξεκινά το γλέντι στο μεσοχώρι της Ζίτσας με φαγητά και κρασί της περιοχής, υπό τους ήχους  παραδοσιακής μουσικής.

Στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζίτσας διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «Αμπελουργία στη Ζίτσα».