Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, αντιδρούν οι ΑΝΕΛ στο μουσουλμανικό τέμενος

Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, αντιδρούν οι ΑΝΕΛ στο μουσουλμανικό τέμενος
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Υπερψηφίζεται με ευρεία πλειοψηφία πλην ΚΚΕ, Χρυσής Αυγής αλλά με αποστασιοποίηση από πλευράς ΑΝΕΛ, του άρθρου 35, που αφορά στο μουσουλμανικό τέμενος, το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το νομοσχέδιο φέρει την υπογραφή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την κοινοτική και περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις που αφορούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θέτοντας νέους όρους για όσους μπουν στην αγορά.

Το ψηφίζουν παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΟΤΑΜΙ και η Ένωση Κεντρώων.

Σύμφωνα με τον αγορητή από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σηφάκη αλλάζει το σκηνικό στις ΑΠΕ και φέρνει βιωσιμότητα και συσχέτισή τους με τις τιμές της αγοράς.

Θετικά αντιμετωπίστηκαν οι διατάξεις για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στη χώρα μας και στην εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία.

Βασική αντίρρηση που εκφράστηκε κυρίως από τους ειδικούς αγορητές των κομμάτων, τους βουλευτές, Κώστα Σκρέκα (ΝΔ), Γιάννη Μανιάτη (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και Χρήστο Κατσώτη (ΚΚΕ) ήταν το ενδεχόμενο να αυξηθεί το τιμολόγιο στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, αφού τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ έχουν αυξηθεί κι είναι σήμερα κοντά στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης οι αγορητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ και ο Γιάννης Σηφάκης από πλευράς της κυβέρνησης ζήτησε να μην γίνεται έτσι η διαδικασία για να υπάρχει χρόνος επεξεργασίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε της διαδικασίας του κατεπείγοντος λόγω εφαρμογής ευρωπαϊκών οδηγιών, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν τέτοιου είδους ασφυξία, που τα ληξιπρόθεσμα άγγιξαν δυσθεώρητα ύψη, λόγω της μείωσης κατά 25% του ΑΕΠ. Ωστόσο, επεσήμανε ότι είναι λιγότερα από 3 δις ευρώ και ότι έχουν ενταχθεί πολλοί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις και πληρώνουν κανονικά τις οφειλές τους.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
Delegate