Προσφυγή για το τσέχικο «ελληνικό γιαούρτι» σκέφτεται η Ελλάδα

Προσφυγή για το τσέχικο «ελληνικό γιαούρτι» σκέφτεται η Ελλάδα
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσφυγή στα δικαστήρια κατά της απόφασης της Τσεχίας να παράγει «ελληνικό γιαούρτι» , σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στη Βουλή, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για παραπλάνηση του καταναλωτή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι πρέπει να ιδωθούν κι οι νομικές πτυχές του θέματος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Μάλιστα, φωτογράφησε τη ΦΑΓΕ, η οποία προσέφυγε σε ξένο δικαστήριο και τόνισε ότι ανάλογη θα είναι κι η στάση της χώρας μας, για την Τσεχία.

 Αναφερόμενος στο θέμα της φέτας και της συμφωνίας με τη Νότια Αφρική σημείωσε πως πρόκειται για 6 χώρες. Τόνισε πως ενώ το θέμα έκλεισε ενόσω ήταν στην προεδρία η χώρα μας, αφήνοντας  εμμέσως αιχμές και για τη διοίκηση Τσαυτάρη αλλά και ανοιχτά για την κυβέρνηση Σαμαρά. «Μιλάμε για τέτοια αμέλεια», είπε χαρακτηριστικά.

 Για την επικείμενη συμφωνία της Ε.Ε. με τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΤΤΙΡ), ο Β. Αποστόλου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει επανειλημμένα το ζήτημα της προστασίας των προϊόντων ΠΟΠ.

«Δεν έχουμε πάρει τα κείμενα, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εμείς το θέμα της προστασίας των ΠΟΠ το αναδεικνύουμε. Δεν έχει υπάρξει συνεδρίαση που να μην το θέτουμε», τόνισε κι υποστήριξε ότι αναλυτική ενημέρωση των βουλευτών θα υπάρξει το επόμενο διάστημα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
Delegate