Προσωρινή μεταφορά προσφύγων από το Κουτσόχερο στο στρατόπεδο Ζιώγα

Στο στρατόπεδο Ζιώγα αναμένεται να μεταφερθούν προσωρινά 660 περίπου από τους πρόσφυγες, που διαβιούν στο Κουτσόχερο.

Προσωρινή μεταφορά προσφύγων από το Κουτσόχερο στο στρατόπεδο Ζιώγα
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Βασικός στόχος είναι να μεταφερθούν, προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές στο Κουτσόχερο Λάρισας, στις οποίες διαβιούν περίπου 800 άτομα σήμερα, όπως εξήγησε, κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Απαντώντας σ΄ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, ο οποίος χαρακτήρισε την περιοχή «Κρανίου τόπο», με πολύ δύσκολες συνθήκες για τους πρόσφυγες λόγω της ζέστης, τόνισε πως υπάρχει η βούληση για να μεταφερθούν προσωρινά οι πρόσφυγες, σε δυο άλλες περιοχές , μια της Λάρισας κι άλλη των Τρικάλων. Εξήγησε πως πρόκειται να βελτιωθούν οι υποδομές στο στρατόπεδο στο Κουτσόχερο μέσα σ΄ ένα με ενάμιση μήνα, ώστε να επανέλθουν οι πρόσφυγες σε εγκαταστάσεις, που έχουν καλύτερες υποδομές.

Ο κ.Βίτσας εξήγησε πως υπάρχει καλή συνεργασία και με τους δημάρχους και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τόνισε πως οι πρόσφυγες καλύπτονται υγειονομικά από στρατιωτικούς γιατρούς, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια , τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τους γιατρούς της Λάρισας και τους Γιατρούς του κόσμου και την Ερυθρά Ημισέληνο.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
Delegate