Προβλέψεις για παραγωγή-ρεκόρ στις ΗΠΑ ζορίζουν το καλαμπόκι

Προβλέψεις για παραγωγή-ρεκόρ στις ΗΠΑ ζορίζουν το καλαμπόκι
-Διαφήμιση-
Delegate

Αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού το Διεθνές Συμβούλιο Δημητριακών (IGC) κάνοντας λόγο για συγκομιδή-ρεκόρ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το IGC, η παραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να ανέλθει στους 1,035 τρισ. Τόνους τη σεζόν 2016-17, σε σχέση με τους 1,027 εκατ. τόνους που είχε προβλέψει το Σεπτέμβριο και θα είναι αυξημένη κατά 64 εκατ. τόνους σε σύγκριση με την περυσινή.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθεί και η κατανάλωση, όχι ωστόσο σε τέτοιο βαθμό ώστε να αντισταθμίσει την αύξηση της παραγωγής.

-Διαφήμιση-

Μεγαλύτερες σοδειές προβλέπει το IGC και για την Αργεντινή, την Ινδία και την Ταϋλάνδη. Ωστόσο οι ΗΠΑ είναι αυτές που θα «χτυπήσουν» νέο υψηλό με τη σοδειά της φετινής σεζόν να ανέρχεται στους 382,5 εκατ. τόνους (3,6 εκατ. τόνοι πάνω σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του προηγούμενου μήνα), λόγω της αύξησης των εκτάσεων σε ποσοστό 8% αλλά και των αποδόσεων κατά 3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο εκφράζει τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις του τυφώνα La Nina στις εκτάσεις που έχουν σπαρθεί με καλαμπόκι στη Νότια Αμερική.