Ψηφίστηκε το ν/σ για τους υδρογονάνθρακες – Αποστάσεις Σκουρλέτη από Καμμένο

ΝΔ προς Αποστόλου: «Είσθε εμπόδιο για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας» - Β. Αποστόλου: «Θέλετε διαρκώς να λασπολογείτε!»
-Διαφήμιση-
Delegate

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων του υπουργείου Περιβάλλοντος, με τις ψήφους όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ, Χρυσής Αυγής, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης πήρε αποστάσεις από τον κυβερνητικό εταίρο,  Πάνο Καμμένο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν πολλές φορές οι τόνοι με αφορμή τα θέματα της ΔΕΣΦΑ, των ιδιωτικοποιήσεων , της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός αλλά κυρίως για την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου, αρχηγού των ΑΝΕΛ, για τη Φώφη Γεννηματά, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της υγείας της.  

Αντιπαραθέσεις υπήρξαν για θέματα ιδιωτικοποιήσεων και για την εταιρία Σόκαρ , ενώ έγινε ακόμη πιο φανερή η διαφοροποίηση Πάνου  Σκουρλέτη, από τον Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος ηγείται του ΤΑΙΠΕΔ και ο υπουργός Περιβάλλοντος ξεκαθάρισε ότι θα ήθελε μια άλλη λύση απ΄ αυτήν που επιλέχθηκε τελικά.

-Διαφήμιση-

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από το ΠΟΤΑΜΙ, κάλεσαν τους Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Παππά να διαφοροποιηθούν από την ανάρτηση του κ.Καμμένου.

Πιο έντονη ήταν η παρέμβαση του Άδωνη Γεωργιάδη και στη συνέχεια και του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη , ενώ στο θέμα παρενέβη από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ,  Θάνος Θεοχαρόπουλος.

Τελικά, αφότου προκλήθηκε πολλές ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι «ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών που γράφει», σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα έκανε κάτι τέτοιο αλλά άφησε να εννοηθεί ότι όσοι τον εγκαλούν είναι εκ του πονηρού και όχι γιατί κόπτονται πραγματικά.  

Άννα Στεργίου