Ρέθυμνο: 1ος διαγωνισμός τοπικών προϊόντων από Κρήτη και ΑΜ-Θ

Ρέθυμνο: 1ος διαγωνισμός τοπικών προϊόντων από Κρήτη και ΑΜ-Θ
-Διαφήμιση-
Delegate

Στο δημοτικό κήπο του Ρεθύμνου στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2016, για πρώτη φορά, διαγωνισμός ελληνικών προϊόντων με καταγωγή από την Κρήτη και την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με σκοπό την ανάδειξη αλλά και την προώθηση των προϊόντων αυτών στο εξωτερικό.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει έκθεση προβολής και διάθεσης μεταποιημένων και νωπών αγροτικών προϊόντων.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθούν δύο διαγωνισμοί :

-Διαφήμιση-

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά την ανάδειξη του καλύτερου Μεταποιημένου Αγροτικού Προϊόντος όπου:

  • Το 1Ο βραβείο που θα διεκδικήσει το πρώτο καλύτερο μεταποιημένο προϊόν, χορηγία της γνωστής εταιρίας εξαγωγών Economotechniki LTD.
  • Το 2ο βραβείο, προσφορά της Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας, αφορά τη τοποθέτηση του προϊόντος στη λίστα προϊόντων για προώθηση και εξαγωγή στη Λ.Δ. της Κίνας, καθώς και τη προβολή του σε ΜΜΕ και εταιρίες – μέλη της Πύλης στη Λ.Δ. της Κίνας. 
  • Το 3Ο βραβείο προσφέρει το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο χορηγεί μία πλήρη υποτροφία διετούς φοίτησης, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ σε μία από τις 12 ειδικότητες της καινοτόμου Σχολής Αγροτικής Κατάρτισης του ΙΕΚ, σε ένα από τα δύο πρότυπα αγροκτήματα που δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.

Στις επιλέξιμες ειδικότητες περιλαμβάνονται οι σπουδές στην τυροκομία, την αμπελουργία, τη μελισσοκομία, τις βιολογικές καλλιέργειες, τον αγροτουρισμό, τις αρδεύσεις, τα θερμοκήπια, τις επισκευές αγροτικών μηχανημάτων και πολλές άλλες.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά την ανάδειξη του καλύτερου Αγροτικού Νωπού (συσκευασμένου) Προϊόντος όπου:

  • Το πρώτο βραβείο, χορηγία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αφορά ένα πλήρες πακέτο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας από το γραφείο Start Up του ΙΕΚ.

Το πακέτο περιλαμβάνει τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Γαστρονομική διαχείριση του πρωτογενούς προϊόντος και εκπόνηση πρότασης μεταποίησης του από το τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ.
  • Design της συσκευασίας και λογότυπου του προϊόντος από το τμήμα Γραφιστικής του ΙΕΚ.
  • Εκπόνηση του Marketing Plan για την προώθηση του προϊόντος από το τμήμα Marketing του ΙΕΚ.
  • Συμβουλευτική για τις επιλογές χρηματοδότησης, πρόσβασης σε πλατφόρμες crowd funding στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το γραφείο Start Up του ΙΕΚ.

Την διοργάνωση επιμελούνται οι φορείς: Περιφέρεια Κρήτης, Επιμελητήριο Ρεθύμνου, ο Αγροτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο Κτην/κος Σύλλογος Ρεθύμνου, η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε. Ροδόπης),  ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Κομοτηνής, και  η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ)

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα της εκδήλωσης