Σ. Αναγνωστοπούλου: «Στις προθέσεις μας η βελτίωση της τουριστικής εκπαίδευσης»

Σ. Αναγνωστοπούλου: «Στις προθέσεις μας η βελτίωση της τουριστικής εκπαίδευσης»
-Διαφήμιση-
Delegate

Με το «σύννεφο του ανασχηματισμού» να πλανάται πάνω από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, στη Ρόδο δεσμεύτηκε πως θα μεταβεί το επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της τουριστικής σχολής και να δει αν μπορεί να υπάρξει αναβάθμιση τους, σε πανεπιστημιακό τμήμα.

Όπως είναι γνωστό, πριν τη διακυβέρνηση Τσίπρα, είχε αποφασιστεί επί υπουργίας των Λοβέρδου  – Κεφαλογιάννη στα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού να δημιουργηθεί ξενόγλωσσο τμήμα και στη Ρόδο και στην Κρήτη, που ξένοι φοιτητές θα πλήρωναν δίδακτρα για την απόκτηση διπλώματος στον τουρισμό.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Μάνου Κόνσολα, τέως τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ , ο οποίος είναι βουλευτής Δωδεκανήσου η κα Αναγνωστοπούλου εξήγησε ότι υπάρχει συνταγματική επιταγή για δημόσια και δωρεάν παιδεία και σημείωσε ότι ακόμη και στο θέμα των μεταπτυχιακών σπουδών, η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι τα δίδακτρα πρέπει να είναι περιορισμένα. 

-Διαφήμιση-

Η κα Αναγνωστοπούλου επιφυλάχθηκε σημειώνοντας ότι είναι σε συνεννόηση με την αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά για το θέμα της τυχόν αναβάθμισης των τουριστικών σχολών, που υπήρχαν στη Ρόδο και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. «Δεσμεύτηκα ότι θα κατέβω να συζητήσω με τους τοπικούς παράγοντες», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Αναγνωστοπούλου σημειώνοντας ότι για να ανοίξει μια σχολή χρειάζονται πιστώσεις , κτιριακές υποδομές και προσωπικό.  Η κα Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι θέλει να δει, αν υπάρχουν κάποιες από αυτές τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσουν ν΄ αναβαθμιστούν και να λειτουργήσουν. Εξήγησε πάντως πως είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.