Σε αδιέξοδο οι ελαιοπαραγωγοί στην Ερμιονίδα

Ζητούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τη μειωμένη παραγωγή

Σε αδιέξοδο οι ελαιοπαραγωγοί στην Ερμιονίδα
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σε απόλυτο αδιέξοδο φαίνεται ότι βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί στην Ερμιονίδα, που αναμένεται να περάσουν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, εάν δεν εξασφαλίσουν αποζημιώσεις για την παραγωγή, που αναμένεται να είναι κατά πολύ μειωμένη. Τα προβλήματά τους προσπαθούν να τα μεταφέρουν προς κάθε αρμόδιο και ανάμεσα στους αποδέκτες είναι και η αυτοδιοίκηση.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Τάσος Λάμπρου, μετέφερε στον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κρανιδίου, Γιάννη Κοντοβράκη, μια σειρά αιτημάτων, καταγράφοντας ότι το πρόβλημα αφορά όλη την Αργολίδα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι παραγωγοί, η παραγωγή της ελιάς για τη χρονιά 2016-2017 θα είναι πάρα πολύ μικρή, εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν.

Η ανθοφορία ήταν μέτρια αλλά και οι ελιές δεν «έδεσαν» τον καρπό τους, άρα θα υπάρχει μειωμένη παραγωγή και φυσικά προκύπτει αναγκαιότητα στήριξης με κάθε μέσο του αγροτικού εισοδήματος. Οι παραγωγοί ζητάνε από τον δήμο να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να εξεταστούν όλες οι παράμετροι του προβλήματος που έχει προκύψει, με κύριο μέλημα την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών. Συγκεκριμένα, απαιτείται να εξεταστεί:

α) Η δυνατότητα αποζημίωσης μέσω ΕΛΓΑ,

β) Η συνέχιση ή μη του προγράμματος δακοκτονίας, γιατί το κόστος επιβαρύνει και τους αγρότες και

γ) Η εκτίμηση των υπηρεσιών για το επίπεδο της μειωμένης παραγωγής

Γιώργος Αργυρίου

-Διαφήμιση-
Delegate