Σε αναμμένα κάρβουνα οι αγρότες για συνδεδεμένες και ενστάσεις Βασικής – Πρασινίσματος

Εβδομάδα πληρωμών για τους αγρότες. 94,9 εκατ. ευρώ σε 83.100 δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης

Τις ημέρες μετρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα καθώς πλησιάζουμε στις 22 του Ιουλίου όπου όπως έγραψε πρώτη η «ΥΧ» αναμένεται να ξεκινήσουν οι πιστώσεις για μια σειρά πληρωμών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας αλλά και πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης οι πληρωμές που έχουν «δέσει» για το Ιούλιου αφορούν συνδεδεμένες ενισχύσεις (σποροπαραγωγς, το βόειο κρέας, το πρόβειο και το αίγειο κρέας), αλλά και τα υπόλοιπα από τις ενστάσεις και διορθώσεις για Βασική Ενίσχυση και Πρασίνισμα.

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερες πληροφορίες μετά την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για τα βοοειδή, που καθορίστηκε στα 171,8 € ανά επιλέξιμο θηλυκό, αναμένεται εντός των ημερών και η αντίστοιχη απόφαση για τα αιγοπρόβατα. Η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα αιγοπρόβατα στις ορεινές περιοχές θα είναι περί τα 7,5 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο, ενώ για τις πεδινές η τιμή θα είναι 5 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.

Σε ότι αφορά την Εξισωτική Αποζημίωση του 2015, ισχύσει ακόμα όσα είχε γράψει η «ΥΧ» ότι θα καταβληθεί πριν τις 15 Αυγούστου.