Σε διαβουλεύσεις βρίσκονται οι αγρότες των Μεσογείων Αττικής

Σε διαβουλεύσεις βρίσκονται οι αγρότες των Μεσογείων Αττικής
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μπορεί οι αγρότες να… ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους σε όλη τη χώρα ενόψει των επερχόμενων κινητοποιήσεων στα Μεσόγεια όμως οι συνάδελφοί τους βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο διαβουλεύσεων.

Την Παρασκευή συνεδρίασε το συντονιστικό του μπλόκου των Μεσογείων (έτσι είχε ονομαστεί πέρυσι) και τα μέλη του έκαναν σαφές ότι θα συνταχθούν με τις αποφάσεις που θα λάβει η συνέλευση των 68 μπλόκων (Νίκαια) με μία όμως διαφοροποίηση. Δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμους αλλά ερευνούν άλλου είδους κινητοποιήσεις. «Στόχος μας είναι να μην ταλαιπωρήσουμε τους υπόλοιπους συμπολίτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρκόπουλου Αλέξανδρος Κολιαβασίλης. 

-Διαφήμιση-

Πάντως οι αγρότες των Μεσογείων μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις ανά περιοχή ώστε να δουν τη δυναμική που αναπτύσσεται. Σημαντικό ρόλο θα παίξει πώς θα κινηθούν οι αγρότες της Παιανίας, οι οποίοι αποτελούν και την πλέον μαζική δύναμη στην περιοχή. Το απόγευμα της Τετάρτης εξάλλου στα γραφεία του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Σπάτων έχει οριστεί η πρώτη συνάντηση των Σπαταναίων αγροτών. Οι Μαρκοπουλιώτες συνάδελφοί τους έχουν ορίσει τη συνάντησή τους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου για το απόγευμα της Πέμπτης. Μικρότερες συναντήσεις και επαφές θα κάνουν οι αγρότες του Κορωπίου.

Σημειώνεται ότι οι Μεσογείτες, αυτό τον καιρό, βρίσκονται στις καλλιέργειές τους αφού είναι εποχή κλαδέματος και άλλων αγροτικών εργασιών όχι μόνο για τους αμπελουργούς και τους ελαιοκαλλιεργητές αλλά και για τους υπόλοιπους όπως για παράδειγμα οι παραγωγοί κηπευτικών.

Αιχμή του δόρατος των Μεσογείτικων κινητοποιήσεων φαίνεται ότι θα αποτελέσει η κατάργηση του ΕΦΚ αφού οι αμπελουργοί και οινοποιητές της περιοχής έχουν κυριολεκτικά δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται.

-Διαφήμιση-
Delegate