Σε εξέλιξη οι εξαγωγές αγγουριών από τη Μεσσηνία

Σε εξέλιξη οι εξαγωγές αγγουριών από τη Μεσσηνία
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εξαγωγές αγγουριών από τη Μεσσηνία και ειδικότερα από την περιοχή της Τριφυλίας από όπου ήδη έχει εξαχθεί το 60% της φετινής παραγωγής, με κύριο αποδέκτη τη Βουλγαρία που απορροφά το 70% των εξαγωγών.

Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στις εξαγωγές αγγουριών, τονίζει ότι «η ποιότητα είναι μοναδική, εξαιρετική και τα προϊόντα προωθούνται κατά βάση στη Βουλγαρία και μετά στη Ρουμανία, στην Τσεχία και λίγα στη Γερμανία. Οι εξαγωγές στις χώρες αυτές έχουν ξεπεράσει τους 2.500 τόνους και, αν δεν είχε γίνει αυτό, θα υπήρχε πρόβλημα».

Το πρόβλημα είναι ότι, αμέσως μετά το Πάσχα, οι τιμές έχουν καθοδική τάση, αφού, ενώ ξεκίνησαν με 70 λεπτά το κιλό, αμέσως μετά πέρασαν στα 60 λεπτά ή για το ζευγάρι 50 και σήμερα 30 λεπτά το ζευγάρι. Γεγονός είναι, όμως, ότι αυτό το Πάσχα ήταν καλύτερο από το αντίστοιχο του 2016. Η συνολική παραγωγή αγγίζει τους 22.000-25.000 τόνους και εξάγεται το 25%-30%.

-Διαφήμιση-
Delegate

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Κηπευτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών, Μιχαλακόπουλος Γεώργιος, για το ίδιο θέμα επισημαίνει ότι «τις τιμές τις διαμορφώνει η ζήτηση και η προσφορά. Μέχρι τώρα πάμε καλά, αφού υπάρχει μία τιμή γύρω στα 50 λεπτά το κιλό. Υπάρχει περιθώριο να αυξηθούν οι εξαγωγές, αλλά δεν διαθέτουμε τόσες πολλές ποσότητες».