Σε επίπεδα κόστους παραγωγής η τιμή στο φασολάκι μπαρμπούνι

Σε επίπεδα κόστους παραγωγής η τιμή στο φασολάκι μπαρμπούνι

Σε επίπεδα κόστους παραγωγής κινείται όλο τον τελευταίο μήνα η τιμή παραγωγού για τους καλλιεργητές που συγκομίζουν ακόμα φασολάκι μπαρμπούνι, όπως μας λένε οι ίδιοι. Η τιμή του, που στην αρχή της σεζόν ξεκίνησε με 1,3 ευρώ, τις τελευταίες εβδομάδες δεν ξεπερνάει στο χωράφι τα 80 – 90 λεπτά σε Λιβανάτες και Πρέβεζα.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των ίδιων των παραγωγών, «βάζεις έναν άνθρωπο για το μάζεμα και με τέτοια τιμή είναι δύσκολο να τον πληρώσεις, γιατί δεν μαζεύει τόσα κιλά ώστε να πληρωθεί».

Την ίδια ώρα, στη λαϊκή παραμένει στα επίπεδα των 1,5 – 2,5 ευρώ το κιλό, ενώ στα σούπερ μάρκετ πωλείται και ακριβότερα από τον προηγούμενο μήνα, προς 1,77 – 1,8 ευρώ έναντι 1,58 – 1,67 ευρώ περίπου έναν μήνα πριν.

*Στο κόστος η τιμή παραγωγού στο μπαρμπούνι, ενώ οι καταναλωτές αγοράζουν ακόμα και σε τριπλάσια τιμή.