Σε ΙΕΚ θα μετατραπεί η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης της Επιδαύρου

Σε ΙΕΚ θα μετατραπεί η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης της Επιδαύρου
-Διαφήμιση-
Delegate

Tη μετατροπή της σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης εξασφάλισε η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης της Επιδαύρου Αργολίδας, η οποία περιλαμβάνει τμήματα: Μελισσοκομίας, Γαλακτοκομίας/Τυροκομίας,  Λιθοξοΐας και Κοπτικής Ραπτικής.

Είχε προηγηθεί επιστολή της Δώρας Αντωνοπούλου, διευθύντριας του ΣΕΚ, που είχε ζητήσει τη μετατροπή σε ΙΕΚ, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία της σχολής.

Ο κ.Μανιάτης τόνισε πως είναι η μοναδική σχολή (πέραν του ΙΓΕ) για τη μελισσοκομία, τόνισε πως θα μπορούσε να βοηθήσει στη δια βίου μάθηση, ό, τι έχει μεγάλη αποδοχή και ζήτηση από τα παιδιά και αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί επιπλέον και με τμήμα Αγροτουρισμού.

-Διαφήμιση-

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσιος Πελεγρίνης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη σχολή που σήμερα είναι Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά αφού θα μετατραπεί σε δημόσιο ΙΕΚ.

Ο κ.Πελεγρίνης δεν απάντησε στο αίτημα για τμήμα αγροτουρισμού αλλά τόνισε πως η σχολή έχει αξιολογηθεί θετικά,  έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας, που έχει δώσει και δωρεές και διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της.

Άννα Στεργίου