Σε Ρουμανία και Βουλγαρία επεκτείνεται η Creta Farms

Mε όχημα το «Εν Ελλάδι»

Σε Ρουμανία και Βουλγαρία επεκτείνεται η Creta Farms
-Διαφήμιση-
Delegate

Στο εξαγωγικό κομμάτι ρίχνει το βάρος του αναπτυξιακού πλάνου της η Creta Farms, διαβλέποντας το «φρενάρισμα» της εγχώριας αγοράς αλλαντικών.

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, η κρητική βιομηχανία ανακοίνωσε την είσοδό της στις αγορές δύο βαλκανικών χωρών με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Στην πρώτη περίπτωση, το εξαγωγικό άνοιγμα πραγματοποιείται με όχημα το γνωστό brand «Εν Ελλάδι». Από τις αρχές του νέου έτους, τα πατενταρισμένα προϊόντα με ελαιόλαδο της βιομηχανίας θα βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και στα καταστήματα αυθόρμητης αγοράς, μέσω στρατηγικής συμφωνίας με τοπικό συνεργάτη, o οποίος θα αναλάβει την παραγωγή και τη διάθεσή τους. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η αγορά αλλαντικών της Βουλγαρίας ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ και –το σημαντικότερο– παρουσιάζει, κατά την εταιρεία, θετικές προοπτικές εξέλιξης.

Ακόμα περισσότερες ευκαιρίες φαίνεται ότι προσφέρει στην Creta Farms η αντίστοιχη ρουμανική αγορά, το μέγεθος της οποίας φτάνει τα 1,5 τρισ. ευρώ- αξία τριπλάσια σε σχέση με αυτή της Ελλάδας. Συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η εταιρεία προχώρησε σε μια ακόμα στρατηγική συμφωνία με τοπική επιχείρηση, ώστε, από τα μέσα Ιανουαρίου του 2017, τα προϊόντα «Εν Ελλάδι» να τοποθετηθούν τόσο στα ράφια των σούπερ μάρκετ (οργανωμένο λιανεμπόριο) όσο και στα κανάλια της χονδρικής και της αυθόρμητης αγοράς. Αμφότερες οι δυο πλευρές θα υποστηρίξουν συγκεκριμένο πλάνο διαφήμισης σε πληθυσμό 22 εκατομμυρίων. Η ρουμανική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Creta Farms εξυπηρετεί στο σύνολο της αγοράς 28.300 πελάτες, απαριθμεί 450 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων τα 296 απασχολούνται στο τμήμα πωλήσεων.

Η Creta Farms σημειώνει ότι συνεχίζει να επεκτείνεται σε νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα τυροκομικά και τα έτοιμα γεύματα (πίτσα, πίτες, σάντουιτς), οι οποίες εξελίσσουν την εταιρεία από μια αλλαντοβιομηχανία σε μια εταιρεία τροφίμων».