Σεμινάριο Food Safety για εξαγωγικές εταιρείες στις ΗΠΑ από την TÜV AUSTRIA ACADEMY

Σεμινάριο Food Safety από την TÜV AUSTRIA ACADEMY
-Διαφήμιση-
Delegate

Στο πλαίσιο της προσπάθειας συμβολής στην αποτελεσματική και επιτυχημένη πορεία εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές και την πληρέστερη ενημέρωσή τους για ιδιαιτερότητες, απαιτήσεις και πρότυπα η TÜV AUSTRIA ACADEMY προχώρησε στο σχεδιασμό ενός ειδικά διαμορφωμένου σεμιναρίου που αφορά στην πολύ σημαντική αγορά των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το θέμα του σεμιναρίου αφορά στην «Εναρμόνιση των GFSI προτύπων με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας FSMA – FDA των ΗΠΑ για τους προληπτικούς ελέγχους στα τρόφιμα FSMA Preventive Controls for Human Food (PCHF)». Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρήσεις τροφίμων που εξάγουν ή θέλουν να εξάγουν τρόφιμα ή συστατικά τροφίμων στις ΗΠΑ, κυρίως αυτές που είναι πιστοποιημένες με πρότυπα GFSI (π.χ. IFS, BRC, FSSC22000), σε επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων τροφίμων και σε συμβούλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων.

Η TÜV AUSTRIA ACADEMY, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων τροφίμων για την εκτενή ενημέρωση τους για την εναρμόνισή τους με τις απαιτήσεις του νέου νόμου των ΗΠΑ περί εκσυγχρονισμού της Ασφάλειας των τροφίμων FSMA (Food Safety Modernization Act) του FDA (Food and Drug Administration) και την εναρμόνιση των υφιστάμενων GFSI προτύπων με τους κανονισμούς του FSMA, προχώρησε στον ειδικό σχεδιασμό του συγκεκριμένου σεμιναρίου, το πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνει:

  • Συνοπτική παρουσίαση των νομοθετικών απαιτήσεων των ΗΠΑ για τους προληπτικούς  ελέγχους στα τρόφιμα: FSMA Preventive Controls for Human Food (PCHF) rule.
  • Συμμόρφωση των  GFSI προτύπων με τη νομοθεσία FSMA ,  κενά και πρόσθετες απαιτήσεις που δεν καλύπτονται από τα τρέχοντα συστήματα.
  • Αποτελέσματα αξιολόγησης (Gap Analysis) του βαθμού εναρμόνισης των GFSI προτύπων ( πχ FSSC 22000) ως προς τον FSMA Preventive Controls for Human Food (PCHF) rule.
  • Παρουσίαση του BRC voluntary module FSMA PREVENTIVE CONTROLS PREPAREDNESS MODULE AND GUIDANCE FOR BRC-CERTIFIED FACILITIES , της εθελοντικής  ενότητας του BRC που βοηθά τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τις ενότητες FSMA Preventive Controls for Human Foods που δεν καλύπτονται από τις απαιτήσεις του BRC.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούμε την TÜV AUSTRIA ACADEMY στο  210-5220920 εσωτ.130 αλλά και στο [email protected].