Σήμα ποιότητας με σφραγίδα… Κάρλας!

Σήμα ποιότητας με σφραγίδα… Κάρλας!
-Διαφήμιση-
Delegate

Σήμα ποιότητας για προϊόντα που προέρχονται από τη λίμνη Κάρλα της Θεσσαλίας σχεδιάζουν να υλοποιήσουν τοπικοί παράγοντες της περιοχής σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης.

Όπως έλεγαν εμπειρογνώμονες μιλώντας στη Βουλή, στην αρμόδια Υποεπιτροπή για τους Υδάτινους Πόρους, δεν πρόκειται να είναι ένα γενικό σήμα, όπως συμβαίνει με άλλες πιστοποιήσεις αλλά ένα σήμα, που θα δίνει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της περιοχής, για το κοτόπουλο, το γιαούρτι κ.ά.

Παρ’ ότι η  συζήτηση θεωρείται σχετικά πρόωρη, καθώς προβλήματα από τη λίμνη Κάρλα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί και μένουν να ολοκληρωθούν έργα της περιοχής και να υπάρξει μία συνολική μέριμνα για τη λαθραλιεία, τη λαθροθηρία, την περίθαλψη της άγριας πανίδας κ.ά. , όπως ειπώθηκε από ειδικούς, υπάρχει σχεδιασμός για πράσινες υποδομές. Πρόκειται για υποδομές, που θα φέρουν πρόσθετο εισόδημα και στους κατοίκους αλλά και βελτίωση του οικοσυστήματος, που είναι και το ζητούμενο για να λειτουργήσει.

-Διαφήμιση-

Μέχρι στιγμής έχουν επισκεφθεί τα έργα , όπως ειπώθηκε, 11 ευρωβουλευτές , ωστόσο χρειάζεται να τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα για να μην υπάρξει θέμα χρηματοδότησης.

Άννα Στεργίου