Σύμφωνη με τη συνδεδεμένη ενίσχυση στην κτηνοτροφία η ΕΔΟΚ

Αποστόλου: Ως τις 15 Οκτωβρίου κλείνουμε όλες τις εκκρεμότητες για τους κτηνοτρόφους 
-Διαφήμιση-
Delegate

Την αναπροσαρμογή της συνδεδεμένης ενίσχυσης από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προς όφελος της κτηνοτροφίας χαιρετίζει με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), Λευτέρης Γίτσας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου να αυξήσει σημαντικά τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων στην κτηνοτροφία και μάλιστα με επί μέρους σύνδεση με την παραγωγικότητα.

Σίγουρα αυτά τα ποσά δεν μπορούν από μόνα τους να διορθώσουν την απαράδεκτη, όπως είχε φανεί εκ του αποτελέσματος, προηγούμενη απόφαση που είχε ληφθεί εν όψη της ΝΕΑΣ ΚΑΠ 2014-2020.

-Διαφήμιση-

Σηματοδοτούν όμως πέραν της οικονομικής στήριξης και την αρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ Υπουργείου και Ελληνικής κτηνοτροφίας, η όποια τα τελευταία χρόνια βίωσε την απόλυτη εγκατάλειψη, με αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικό μέρος από τα παραγόμενα ζωικά προϊόντα.

Η παρουσία του κράτους, όπως παλιότερα, δίνει δύναμη και ελπίδα στους σημερινούς κτηνοτρόφους να συνεχίσουν αλλά και στους νέους να ενθαρρυνθούν ώστε να συμβεί και η επιθυμητή ηλικιακή ανανέωση του κτηνοτροφικού πληθυσμού της χώρας μας.

Στις μέρες μας κυριαρχεί, αλλού δικαία αλλού άδικα, η καταγγελία «χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία» που χρησιμοποιείται από όλους σε διάφορες ευκαιρίες με μεγάλη ευκολία και χωρίς περισυλλογή.

Χάσιμο εθνικής κυριαρχίας όμως είναι και όταν μια χώρα χάνει σταδιακά, εξ αιτίας της πολιτικής της, την επάρκεια σε παραγόμενα βασικά τρόφιμα όπως κρέας, γάλα, όσπρια κλπ, και σε μια περίοδο κρίσης αποδεικνύεται ότι η εξάρτηση από άλλες χώρες για τρόφιμα είναι η χειρότερη μορφή εξάρτησης, και χαμένης εθνικής κυριαρχίας.

Πρέπει να στηρίξουμε την παραγωγή ζωικών προϊόντων με στόχο την επάρκεια, διότι επάρκεια τροφίμων κληρονόμησε η γενιά μας από τους πατεράδες μας, επάρκεια πρέπει να παραδώσουμε και εμείς στα παιδιά μας».