Συμπληρωματική τιμή για αγελαδινό, αιγοπρόβειο και σκληρό πληρώνει η ΕΒΟΛ

Στην αντεπίθεση περνά η ΕΒΟΛ μετά τις συκοφαντίες εναντίον της
-Διαφήμιση-
Delegate

Νέα παρέμβαση στην αγορά γάλακτος και σιτηρών πραγματοποιεί η ΕΒΟΛ η οποία χορηγεί αναδρομικά επιπλέον 2 λεπτά το κιλό σε παραγωγούς για το αγελαδινό γάλα και το σκληρό σιτάρι που της παρέδωσαν ενώ έξτρα 1 λεπτό το κιλό θα λάβουν και οι κτηνοτρόφοι που παρέδωσαν αιγοπρόβειο γάλα.

Οι κινήσεις αυτές που ανακοινώθηκαν επισήμως από τον πρόεδρο της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας, Νικήτα Πρίντζο έρχονται να προστεθούν στην απόφαση για εξόφληση των κτηνοτρόφων σε μετρητά και σε διάστημα ενός μηνός από την παραλαβή του γάλακτος.

Παράλληλα ο συνεταιρισμός προχωρά σε μια σειρά από σημαντικές κοινωνικές παρεμβάσεις όπως, μεταξύ άλλων, η δωρεά για τις ανάγκες των κατοίκων του νομού Μαγνησίως δύο πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων συνολικής αξίας 120.000 ευρώ   καθώς και η χορήγηση εξοπλισμού εξοπλισμό στην Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, συνολικής δαπάνης 35.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου:

«Στο Διοικητικό Συμβούλιο που είχαμε σήμερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου και η Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ αξιολογήσαμε τη θετική πορεία της Οργάνωσης και της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ και αποφασίσαμε, στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, να στηρίξουμε τους Κτηνοτρόφους, τους Αγρότες και το καταναλωτικό κοινό της πόλης μας.

Πιο Συγκεκριμένα :

Εκτός από τις υποτροφίες που χορηγήσαμε στους 15 σπουδαστές

Εκτός από τις 500 φιάλες γάλα που διανέμει ημερησίως  η Γαλακτοβιομηχανία μας  σε  Δήμους , Ιδρύματα  και  φορείς του Νομού Μαγνησίας.

Εκτός από τις 1.500 διατακτικές των 50,00€ έκαστη  που  δίνει η Οργάνωση μας σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας 

Αποφάσισε επιπλέον των ανωτέρω σήμερα τα εξής:

Α) χορηγεί για τις ανάγκες των κατοίκων του Ν. Μαγνησίας ΔΥΟ ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα αξίας 60.000,00 € έκαστο, ήτοι συνολικό ποσό 120.000,00 €.

Τα ασθενοφόρα αυτά είναι δωρεά από την  ΕΒΟΛ  το ένα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και το δεύτερο στο Αχιλλοπούλειο   Νοσοκομείο Βόλου ελπίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο συμπαραστεκόμαστε στο μέτρο του δυνατού στο κοινωνικό σύνολο τις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύει η χώρα μας.

Β) χορηγεί εξοπλισμό στην Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, συνολικής δαπάνης 35.000,00€ 

Γ) χορηγεί στους κτηνοτρόφους που παρέδωσαν αγελαδινό γάλα συμπληρωματική τιμή για την συνολική τους ποσότητα  που παρέδωσαν την περίοδο από 1/7/2016 έως 30/11/2016  0,01 € ανά κιλό. Για τους κτηνοτρόφους Αιγοπρόβειου Γάλακτος χορηγεί συμπληρωματική αξία 0,02 ανά κιλό  για την συνολική ποσότητα που παρέδωσαν στη Γαλακτοβιομηχανία από 1/2/2016 έως 31/7/2016. (συνολικό ύψος δαπάνης 120.000€)

Δ) χορηγεί στους Αγρότες που παρέδωσαν το Σιτάρι τους στην Οργάνωσή μας τη φετινή χρονιά, συμπληρωματική αξία  0,02€ ανά κιλό. (συνολικό ύψος δαπάνης 90.000€)».