Συνάντηση του Σ. Φάμελλου με τον περιφερειάρχη Κρήτης

Συνάντηση του Σ. Φάμελλου με τον περιφερειάρχη Κρήτης
-Διαφήμιση-
Delegate

Η διαχείριση των απορριμμάτων και ο νέος νόμος δόμησης αποτέλεσαν τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος-Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης. 

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ολοκληρώσει τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, έχουν εγκριθεί και οι απαραίτητες αποφάσεις. Μέχρι τέλος του χρόνου επιχειρούμε να έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι περιφερειακοί σχεδιασμοί στη χώρα, έτσι ώστε να μην έχουμε καμία αιρεσιμότητα στο ΕΣΠΑ», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας.

Επίσης, διευκρίνισε, ότι αυτό σημαίνει πως θα είναι απελευθερωμένοι όλοι οι πόροι. «Για τον περιφερειακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης τα νούμερα και τα στοιχεία δείχνουν ότι, είναι από τις πρώτες περιφέρειες που έχουν πάρει όλα τα επίπεδα εγκρίσεων», πρόσθεσε.

-Διαφήμιση-

Ακόμη ο Σ. Φάμελλος επεσήμανε «η συνάντηση μας σήμερα με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, συζητάμε ένα ακόμη πολύ σοβαρό θέμα που αφορά το νέο νόμο για τη δόμηση, για τον οποίο συνεχίζεται η επεξεργασία του από το υπουργείο. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο γιατί δεν αφορά μόνο τα αυθαίρετα, αφορά το οργανωμένο και ποιοτικό περιβάλλον. Όπως με τα απορρίμματα έτσι και στο επίπεδο της δόμησης της πόλης και χωροταξίας πρέπει επιτέλους να μπούμε σε μια άλλη σελίδα».

Η συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας έγινε παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος-Χωροταξίας Νίκου Καλογερή.