Συνεργασία του κτήματος ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ με το ΙΕΚ Open Mellon

Συνεργασία του κτήματος ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ με το ΙΕΚ Open Mellon
-Διαφήμιση-
Delegate

Σε μία σπουδαίας σημασίας συνεργασία για την ανάπτυξη του επιπέδου εκπαίδευσης στον αγροτικό χώρο προχώρησε η εταιρεία ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ Α.Ε. με το ΙΕΚ Open Mellon. Το ΙΕΚ Open Mellon, το 1ο Αγροτικό ΙΕΚ στη χώρα, με στόχο την παροχή εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης υψηλού επιπέδου σε πραγματικές συνθήκες της αγοράς, θα έχει στην διάθεσή του για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών και σπουδαστριών της ειδικότητας «Τεχνικός Αμπελουργίας – Οινολογίας», τις εγκαταστάσεις των οινοποιείων της ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ Α.Ε., αλλά και τους Αμπελώνες στη Νάουσα και το Αμύνταιο.

Τόσο ο Στέλλιος Μπουτάρης, όσο και στελέχη της ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ Α.Ε., επιθυμώντας να συμβάλουν ουσιαστικά  στην προαγωγή της αγροτικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα του Αμπελοοινικού κλάδου, θα συνεπικουρήσουν τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ, μέσα από τακτικές ομιλίες τους στους σπουδαστές και σπουδάστριες, προκειμένου να μεταφέρουν τεχνογνωσία αλλά και πολύτιμη εμπειρία στους νέους και νέες που θα δραστηριοποιηθούν στον Αμπελοοινικό τομέα. Παράλληλα μέσα από προγραμματισμένες συνεντεύξεις, θα συμμετάσχουν έμμεσα αλλά καθοριστικά στη διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών της ειδικότητας «Τεχνικός Αμπελουργίας – Οινολογίας», ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας σύγχρονης αμπελοοινικής επιχείρησης.

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από τον Γιάννη Μπουτάρη, μια από τις πιο σημαντικές μορφές της ελληνικής βιομηχανίας κρασιού, όταν αποχώρησε από τον Όμιλο Μπουτάρη, την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής οίνων υψηλής ποιότητας, την οποία είχε ιδρύσει ο παππούς του το 1879. Σήμερα, η ομάδα της Κυρ-Γιάννη, υπό την καθοδήγηση του Στέλλιου, γιου του Γιάννη, ετοιμάζει με όραμα την επόμενη φάση της εξελικτικής πορείας του Κτήματος, αξιοποιώντας δυναμικά τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του: καινοτομία, σεβασμό στην παράδοση και εξειδικευμένη γνώση για το κρασί, από το αμπέλι ως τον τελικό καταναλωτή.

-Διαφήμιση-

Οι αμπελώνες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη βρίσκονται στις δύο πλευρές του όρους Βερμίου, στη βορειοδυτική Ελλάδα. Στα ανατολικά του βουνού απλώνεται ο αμπελώνας της Νάουσας, σε έκταση 560 στρεμμάτων και υψόμετρο 250-350 μέτρων, εντός της ομώνυμης ζώνης ΠΟΠ. Στο Αμύνταιο -επίσης μία από τις ζώνες ΠΟΠ της Βόρειας Ελλάδας, ο αμπελώνας έχει συνολική έκταση 170 στρεμμάτων, ενώ η παραγωγή συμπληρώνεται μέσω συμβάσεων με επιλεγμένους παραγωγούς για συνολική έκταση 400 επιπλέον στρεμμάτων. Η εταιρεία ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ Α.Ε. αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στον αγροτικό χώρο, συμβάλλει ενεργά προκειμένου οι νέες και νέοι να μπορούν να παράξουν αγροτικό προϊόν το οποίο θα βασίζεται στην ποιότητα, στην τυποποίηση, στην εξωστρέφεια, στη διαφοροποίηση και στη μοναδικότητα.