Στα Φάρσαλα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, στον Αποστόλου οι Λαρισαίοι

Επίσκεψη στον ΕΛΓΑ Λάρισας πραγματοποίησε το αγροτικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου θα έχει την Τρίτη 24 Μαϊου αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) με αντικείμενο τις αποζημιώσεις για τις ζημιές από παγετό που υπέστησαν δενδροκαλλιέργειας σε περιοχές του νομού στις 26 Μαρτίου.

Η αντιπροσωπεία αναμένεται να θέσει επί τάπητος και το ζήτημα των ζημιών που προκλήθηκαν το τελευταίο διήμερο στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία. Ήδη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται τη Δευτέρα 23 Μαϊου στην περιοχή των Φαρσάλων προκειμένου να προβεί στην καταγραφή των εκτεταμένων ζημιών που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες κυρίως κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα.

Η ΕΟΑΣΝΛ ζητά δίκαιες και έγκυρες από αποζημιώσεις των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ, αλλά και αλλαγή του κανονισμού του, ώστε να είναι «κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς».

Στη συνάντηση θα μετέχει αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων και εκπρόσωποι από τους νομούς Λάρισας, Πέλλας, Ημαθίας.