Στάβλοι στο όνομα της… ανάπτυξης

Πιο απλές διαδικασίες για τη δημιουργία τους υπόσχεται η κυβέρνηση αλλά προσεχώς

Στάβλοι στο όνομα της… ανάπτυξης
-Διαφήμιση-
Delegate

Έως τον Νοέμβριο αναμένεται να υπάρξουν αποτελέσματα από την Ομάδα Εργασίας, που συστήνεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα επεξεργάζεται, από εδώ και στο εξής, τα στοιχεία για την ταχεία αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, με απώτερο σκοπό τη θεσμική ευελιξία στις κτηνοτροφικές επενδύσεις.

Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή εξήγησε πως στόχος είναι μετά την ψήφιση των μέτρων και για τα «κόκκινα» δάνεια, η σταθεροποίηση και η στροφή στην πραγματική οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αιχμή του δόρατος, ο νέος επενδυτικός νόμος, ώστε να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση και στους τομείς που θεωρούνται προνομιακοί για την ελληνική οικονομία και για την προσέλκυση ελληνικών ή ξένων επενδύσεων.

Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να ιδωθεί κι ο νόμος για τα βοσκοτόπια και τη γρήγορη αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Στόχος, να σταματήσουν οι καταλογισμοί, να αποκατασταθούν επενδύσεις, όχι πλέον με προσωρινές λύσεις αλλά με μόνιμες άδειες, οι οποίες είχαν υλοποιηθεί αλλά σκόνταφταν στις αδειοδοτήσεις και να δημιουργηθούν και νέες κτηνοτροφικές μονάδες.

Άννα Στεργίου

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί