Στενό «μαρκάρισμα» ΝΔ για Ψηφιακή Γεωργία με φόντο Eurogroup

Στενό «μαρκάρισμα» ΝΔ για Ψηφιακή Γεωργία με φόντο Eurogroup
-Διαφήμιση-
Delegate

Στενό «μαρκάρισμα» ΝΔ για Ψηφιακή Γεωργία με φόντο Eurogroup
Ανατροπή στη μάχη των εντυπώσεων επιχειρεί η ΝΔ αυτήν την εβδομάδα, στην επίκαιρη επερώτηση, που έχει καταθέσει στη Βουλή για τον ψηφιακό χάρτη της χώρας, που αφορά φυσικά και στους αγρότες και γενικότερα στους πολίτες της υπαίθρου.

Την προγραμματισμένη επίκαιρη επερώτηση, που συζητείται την Παρασκευή 23 Ιουνίου στη Βουλή, είχε καταθέσει στις 19/5 η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με θέμα: «Σχετικά με την έλλειψη σχεδίου και τη μη ανάληψη δράσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας». Αποκτά όμως νέο ενδιαφέρον και πολιτικό και αγροτικό, καθώς αναμένεται να είναι η επίσημη πρώτη, μετά τη συμφωνία με το Eurogroup και την ενημέρωση και των πολιτικών αρχηγών.

Την επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης, Νίκο Παππά υπογράφουν 37 βουλευτές της ΝΔ και σημειώνουν πως το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι σημαντικά χαμηλότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς μόλις 6% των εταιρειών πωλούν on line σε σύγκριση με το υπόλοιπο 17%, που πωλούν εταιρίες στην Ευρώπη, αν και η χρήση σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στην Ελλάδα είναι πιο ψηλά πάνω από το μέσον όρο χωρών της Κοινότητας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σ΄ αυτήν, ο δρόμος για την ψηφιακή Ελλάδα περιλαμβάνει και την ψηφιακή εκπαίδευση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες αλλά και τους ΟΤΑ, τους εθελοντές κ.ά., με στόχο την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα, όπως π.χ. το έργο για τα ευρυζωνικά δίκτυα σε αγροτικές λευκές περιοχές της χώρας, η υπόθεση της παροχής δωρεάν ή με επιδότηση διαδικτυακής σύνδεσης σε απομονωμένα νησιά του Αιγαίου, τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, πρωτοετείς φοιτητές, ΑΜΕΑ κ.ά.