Στενότερη συνεργασία για την προώθηση των ΠΟΠ προϊόντων συμφώνησαν Αποστόλου-Κορκίδης

Στενότερη συνεργασία για την προώθηση των ΠΟΠ προϊόντων συμφώνησαν Αποστόλου-Κορκίδης
-Διαφήμιση-
Delegate

Τις δυνατότητες συνεργασία του αγροτικού χώρου και του εμπορίου για την προώθηση στις ξένες αγορές των ΠΟΠ ελληνικών αγροτικών προϊόντων εξέτασαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη 1η Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για θέματα που αφορούν νέες αγορές τροφίμων και αγορές με ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα, αλλά και να ενισχυθεί η παρουσία του εμπορίου στις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, στην ανάπτυξη Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων κ.λπ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και ειδικά της  φέτας στις διεθνείς αγορές στο πλαίσιο και των συμφωνιών που υπογράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτες χώρες.

-Διαφήμιση-

Ο κ. Κορκίδης από την πλευρά του ενημέρωσε τον Υπουργό για τη συνεργασία ΕΣΕΕ – ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ που έχει ως στόχο την αύξηση του αριθμού των χωρών προορισμού των ελληνικών εξαγωγών, τόσο στους 45 κυριότερους εξαγωγικούς προορισμούς όσο και σε άλλες χώρες της ΕΕ, των Βαλκανίων και την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου.