Στη Ρόδο το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

H συνεργασία ως κυρίαρχο εργαλείο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα

Στη Ρόδο το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών
-Διαφήμιση-
Delegate

Με πολλές αξιώσεις και προσδοκίες για τη χάραξη κοινής πλεύσης απέναντι στα ζητήματα που αφορούν τους νέους αγρότες και την ανάδειξη της συνεργασίας ως βασική προϋπόθεση για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να επιβιώσουν στο σημερινό περιβάλλον της ακραίας ανταγωνιστικής παγκόσμιας αγοράς, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016, το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών.

Το φετινό συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το κεντρικό θέμα που θα απασχολήσει τους συνέδρους, αλλά και τους εισηγητές που έχουν κληθεί να συμμετέχουν από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους και να παρουσιάσουν πετυχημένα συνεταιριστικά σχήματα και πρακτικές, είναι η συνεργασία και οι διάφορες μορφές της, ως κυρίαρχο και μοναδικό εργαλείο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

-Διαφήμιση-

Σύμφωνα με την ΠΕΝΑ, η επιλογή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έγινε με κριτήρια την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των νέων αγροτών των νησιών, που αποτελούν δυναμικό κομμάτι της τοπικής αγροτικής δραστηριότητας και έχουν μεγάλη προοπτική ανάπτυξης.

Με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους αγρότες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να ενημερωθούν από έμπειρους επαγγελματίες για τους τρόπους οργάνωσης και καλύτερης λειτουργίας των αγροτικών τους επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμονας Ζαννετίδης, το συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία στους νέους αγρότες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων να συζητήσουν τα θέματα που τους αφορούν, καθώς αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. «Καθήκον μας ως Περιφέρεια είναι να αναδείξουμε τη νησιωτικότητα. Άλλωστε αναμένεται να βγει στον “αέρα” και το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ για νέους αγρότες, και μέσα από το συνέδριο δίδεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε έναν διαρθρωμένο διάλογο, καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τις πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος αλλά και τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών θεωρείται από τους σημαντικότερους θεσμούς της ελληνικής γεωργίας και διοργανώνεται εδώ και 23 συναπτά έτη από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, με τη συμμετοχή των ενώσεων της από όλη τη χώρα.

Απευθύνεται σε νέους γεωργούς, κτηνοτρόφους και αλιείς που ασχολούνται με τη γεωργία, αλλά και σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην ελληνική γη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρόγραμμα και όλες οι αναγκαίες πληροφορίες για το συνέδριο, θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στις κατά τόπους ενώσεις νέων αγροτών.

  • Νικολέτα Τζώρτζη