Στη Βουλή εντός των ημερών το νομοσχέδιο για αναγραφή προέλευσης σε γάλα, κρέας

Στη Βουλή εντός των ημερών το νομοσχέδιο για αναγραφή προέλευσης σε γάλα, κρέας
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα και το κρέας.

Αυτό ανέφερε κατά τη συνάντηση που είχε με μέλη του συνεταιρισμού «Ο Βοσκός» στο Λιβάδι Ελασσόνας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης.

-Διαφήμιση-

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στόχος του νομοσχεδίου είναι η «προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων κτηνοτρόφων και των καταναλωτών, καθώς και η διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, θωρακίζοντάς τα απέναντι σε πιθανές πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού».

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στις σοβαρές καταστροφές που προκάλεσε στους παραγωγούς ο βαρύς χειμώνας του περασμένου Ιανουαρίου και διαβεβαίωσε ότι έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, ώστε να επισπευτεί η σύνταξη των πορισμάτων για τις καταστροφές από τις χιονοπτώσεις στη ζημία κεφαλαίου και τις ζωοτροφές των κτηνοτρόφων στους δήμους που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι θα καταβληθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, όπου υπάρχει καταστροφή υποδομών θα υποβληθεί φάκελος για ΠΣΕΑ, ενώ θα διερευνηθούν οι δυνατότητες για να χορηγηθεί κάποια στοχευμένη ενίσχυση από το πρόγραμμα «de minimis» για την απώλεια εισοδήματος και το αυξημένο κόστος ζωοτροφών που είχαν οι μονάδες οι οποίες ήταν αποκλεισμένες επί πολλές ημέρες λόγω της χιονόπτωσης.

Σχετικά με τη φέτα, ο υφυπουργός κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να συγκροτήσουν εθνικό μέτωπο για την προστασία της φέτας».

«Σε μία περίοδο που η κρίση μας δείχνει ξεκάθαρα ότι το μείζον ζήτημα για τη χώρα μας είναι η απουσία υγιών παραγωγικών δυνάμεων, οι κτηνοτρόφοι εδώ, στο Λιβάδι της Ελασσόνας, στην καρδιά της κτηνοτροφίας, παραδίδουν μαθήματα ανάπτυξης. Θέλω να συγχαρώ τα μέλη του συνεταιρισμού γι’ αυτή την προσπάθεια, η οποία όπως μαθαίνω έχει ξεπεράσει τα εθνικά μας σύνορα με εξωστρέφεια, εξαγωγιμότητα και προπαντός καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα. Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που θέλουμε να κτίσουμε και γι’ αυτό θα καταβάλουμε ως κυβέρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες», είπε ο κ. Κόκκαλης.

-Διαφήμιση-
Delegate