Στη Βουλή οι αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών της Δυτικής Ελλάδας

Στη Βουλή οι αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών της Δυτικής Ελλάδας
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Την ανάγκη άμεσης βοηθείας καλλιεργητών της Δυτικής Ελλάδας, που επλήγησαν για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες από θεομηνία και την έκδοση υπουργικών αποφάσεων  για τον αγροτουρισμό εκφράζει με δυο, εκ των 5 επίκαιρων ερωτήσεων, που κατέθεσε στη Βουλή για θέματα ασφαλιστικά , αναπτυξιακά και κοινωνικά,  ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Ιάσονας Φωτήλας.

Ο προσφάτως διαγραφείς από το ΠΟΤΑΜΙ, Ιάσονας Φωτήλας  ζητά να πληροφορηθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς πως μπορούν να βοηθηθούν  οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας αλλά και γενικότερα  επαγγελματίες,   αγρότες και πολίτες, που έχουν ταλαιπωρηθεί από τη θεομηνία.

«Οι εικόνες του Σαββατοκύριακου αφορούν σε σπίτια και καταστήματα πλημμυρισμένα, σε κομμένα δέντρα, σε κατεστραμμένους δρόμους, σε διακοπές ηλεκτροδότησης αλλά και σε καταγραφή σοβαρών προβλημάτων σε ποιμνιοστάσια και σε καλλιέργειες», λέει και ζητά να πληροφορηθεί τι μέλλει γενέσθαι με τις καταστροφές και την ανεπάρκεια αποδεκτών και αποστραγγιστικών δικτύων των οικισμών».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των αποζημιώσεων προς γεωργούς/κτηνοτρόφους ρωτά, αν υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου για την αποζημίωση καταστροφών από θεομηνίες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ.Φωτήλας στην δεύτερη από τις 5 συνολικά επίκαιρες ερωτήσεις, που κατέθεσε για διάφορα θέματα αναφέρεται και στα προβλήματα που έχουν προκύψει στον εναλλακτικό τουρισμό.

Επισημαίνει πως ενώ υπάρχει θεσμικό πλαίσιο δεν έχει προβεί το υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση των αναγκαίων υπουργικών αποφάσεων και οι τουρίστες, που έρχονται και περιμένουν να δουν αγροτουρισμό, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν σχετικές οργανώσεις, απογοητεύονται. Επιπλέον, εξηγεί, δεν έχουν  συσταθεί ούτε οι οµάδες εργασίας από τα συναρμόδια Υπουργεία και από εκπροσώπους φορέων ώστε να υπάρξει εξειδικευμένη επεξεργασία και μετέπειτα να εφαρμοστεί σωστά το νέο θεσµικό πλαίσιο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, υπογραμμίζει, σε πολλές περιοχές της χώρας να επενδυθούν ποσά για τη δημιουργία πολυτελών καταλυμάτων χωρίς σεβασµό στο περιβάλλον όπως θα έπρεπε.

Ο ίδιος τονίζει πως «σημαντικός αριθμός ξένων τουριστών συνειδητοποιημένων µε τον αγροτουρισµό δυσφορούν από την επίσκεψή τους στη χώρα μας διότι το ζητούµενο για εκείνους δεν είναι η πολυτέλεια, αλλά η λιτότητα του καταλύματος και η ταυτόχρονη ευκαιρία να ζήσουν την εµπειρία του χωριού και των δραστηριοτήτων στη φύση», και ζητά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του αγροτουρισμού και στη χώρα μας.

-Διαφήμιση-
Delegate