Στην αγκαλιά της ΔΕΛΤΑ περνάει η ΜΕΒΓΑΛ

Στην αγκαλιά της ΔΕΛΤΑ περνάει η ΜΕΒΓΑΛ

Νέο τοπίο ανατέλει στη μακεδονίτικη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ καθώς, μετά τα όσα αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 1η Ιουνίου, η ΔΕΛΤΑ καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, εγκρίθηκε με ποσοστό 72% η πρόταση της οικογένειας Χατζάκου και της ΔΕΛΤΑ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ. Στην αύξηση, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν πρόκειται να συμμετέχει η οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου η οποία σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιό της στη ΔΕΛΤΑ.

Στο μετοχικό σχήμα αναμένεται να παραμείνει η πλευρά Συμεωνίδη με μειωμένο, ωστόσο, ποσοστό αφού δε σκοπεύει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΜΕΒΓΑΛ, η καταβολή των χρημάτων θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα καλύψει σταδιακά τις υποχρεώσεις της εταιρείας και θα βοηθήσει στην ομαλοποίηση της ρευστότητας.

Επιπλέον, απορρίφθηκε η πρόταση που εδώ και καιρό υπάρχει στο τραπέζι και αφορούσε την αναδιάρθρωση δανεισμού και, παράλληλα, είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο των funds. Eισηγητής και μοναδικός υπέρμαχος της πρότασης ήταν η πλευρά Παπαδάκου η οποία, όπως προαναφέρθηκε, μετά την απόρριψή της σκοπεύει να πουλήσει τις μετοχές στη ΜΕΒΓΑΛ και να αποχωρήσει οριστικά τόσο από το μετοχικό σχήμα όσο και από τη διοίκηση.

1ο Αγροτικό Συνέδριο ΣΑΣΟΕΕ