Στη Νάουσα ταξιδεύει η Cosmote TV τους τηλεθεατές της

Στη Νάουσα ταξιδεύει η Cosmote TV τους τηλεθεατές της
-Διαφήμιση-
Delegate

Στη Νάουσα ταξιδεύει τους τηλεθεατές της η Cosmote TV στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Ελλάδα από το Α ως το Ω» την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 21.00. Με την κάμερα της εκπομπής θα περιηγηθούμε στην πόλη με το ξεχωριστό μικροκλίμα, την πολύτιμη γη, τη σπουδαία βιομηχανική κληρονομιά και τη μακρά ιστορία.

%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b1-%cf%89-%ce%bd%ce%ac%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1-1_cosmote-tv

Η Νάουσα έχει ιστορία αιώνων και τα ίχνη αυτής της ιστορίας υπάρχουν στα ερείπια της περίφημης Σχολής του Αριστοτέλη, στην οποία διδάχτηκε στα νιάτα του ο Μέγας Αλέξανδρος ηθική, πολιτική και φιλοσοφία. Στην περιοχή βρίσκονται και άλλα σημαντικά μνημεία, όπως το αρχαίο θέατρο της Μίεζας, ο μεγάλος Μακεδονικός τάφος «Κρίσεως», ο Μακεδονικός τάφος των Λύσωνος και Καλλικλέους, ο Μακεδονικός τάφος των Ανθεμίων κ.ά. Για την Νάουσα μιλά, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχός της  Νίκος Κουτσογιάννης, ο τέταρτος νεότερος Δήμαρχος στην Ελλάδα.

-Διαφήμιση-

%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b1-%cf%89-%ce%bd%ce%ac%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1-5_cosmote-tv

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 21.30 στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μακεδονία – 4.000 χρόνια ελληνικού πολιτισμού» προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Φίλιππος Β’ – Βασιλεύς των Μακεδόνων για τον άνδρα που έκανε τη Μακεδονία ισχυρή, ένωσε όλα τα ελληνικά βασίλεια και προετοίμασε την κατάκτηση του μεγαλύτερου μέρους του τότε γνωστού κόσμου από τον γιο του Αλέξανδρο.

%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b1-%cf%89-%ce%bd%ce%ac%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1-6_cosmote-tv

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 21.00 το αφιέρωμα «Αθάνατα Αρχαία Μνημεία» με το ντοκιμαντέρ Εξ-ιστορώ: Τα μάρμαρα της Αρχαίας Θάσου μας ταξιδεύει στη Θάσο, ένα νησί που τον 7ο π.Χ. αιώνα προσέλκυσε Παριανούς αποίκους χάρη στο κατάλευκο μάρμαρό του. Τέτοιο μάρμαρο χρησιμοποιήθηκε και για τον ταφικό περίβολο του τύμβου Καστά.

Στο πρόγραμμα της εβδομάδας, ξεχωρίζει επίσης το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κοροδήμου, Οχυρό Ρούπελ: Απρίλιος 1941 (Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, 22.00), από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου, για την ηρωική άμυνα των ελληνικών στρατευμάτων στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, ενάντια στην εισβολή του γερμανικού στρατού.