Στο 30% οι αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς της Αρκαδίας

Στο 30% οι αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς της Αρκαδίας
-Διαφήμιση-
Delegate

Δρομολογείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους πλημμυροπαθείς της Αρκαδίας, για τους οποίους, η αποζημίωση θα ανέλθει στο 30%, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτού Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Μπαλάφας σημείωσε πως σε ό, τι αφορά στον ΕΛΓΑ έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμητικές εργασίες για το ζωικό κεφάλαιο, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί στο φυτικό, διότι μεσολάβησε νέα χαλαζόπτωση.

«Η καταστροφή είναι ολική είπατε, τότε, διότι ήρθατε στην περιοχή και τα είδατε. Η κυβέρνηση θα δώσει το 30% σε μια καταστροφή που δεν έχει προηγούμενο;» τόνισε στη δευτερολογία του ο τομεάρχης Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Επεσήμανε  ότι σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή αγγίζει το 100% και ζήτησε συμψηφισμό στις ασφαλιστικές εισφορές με τις αποζημιώσεις αλλά και μια σειρά από διευκολύνσεις ως προς τα ταμεία, τις τράπεζες , τον ΕΝΦΙΑ κ.ά.

Κατηγόρησε την  κυβέρνηση ότι άλλα είπε, όταν συνέβη η καταστροφή και έγινε αυτοψία από στελέχη και άφησε προσδοκίες στον κόσμο, που δεν έχουν αντίκρισμα σημειώνοντας πως «μπορεί να μην είναι εφικτό να τους αποζημιώσει κατά 100%» αλλά η κυβέρνηση έχει «κοροϊδέψει για άλλη μια φορά τους πολίτες».

Ο κ. Μπαλάφας υποστήριξε ότι μεσολάβησε μία νέα χαλαζόπτωση αλλά πέραν του 30% και τις σχετικές ΚΥΑ θα υπάρξουν μια σειρά από επιπλέον παροχές στα νοικοκυριά της Αρκαδίας είτε σε ό, τι αφορά στο υπουργείο Οικονομικών, είτε όσον αφορά στο υπουργείο Εργασίας. Τόνισε μάλιστα πως το ποσοστό  30% στις αποζημιώσεις των νοικοκυριών είχε αποφασιστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Άννα Στεργίου