Στο 35% το ποσοστό του Ιβάν Σαββίδη στη Σουρωτή

Στα χέρια του Σαββίδη το 60% της Σουρωτή
-Διαφήμιση-
Delegate

Ποσοστό, το οποίο ξεπερνά οριακά το 35% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Σουρωτή, ελέγχει πλέον ο επιχειρηματικός όμιλος του Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ο όμιλος, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ» και σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε εργάσιμων ημερών, ελέγχει ήδη ποσοστό 35% της εταιρείας. Επιπλέον, ο όμιλος γνωστοποίησε ως καταληκτική ημερομηνία για την αγορά των επιπλέον μετοχών της Σουρωτή την προσεχή Τετάρτη 9η Νοεμβρίου και ώρα 20:00. 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως όσους έδειξαν εμπιστοσύνη στον όμιλο επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη έως αυτή στιγμή, μέσω της μεταβίβασης των μετοχών τους, για να οδηγήσει την εταιρεία έμβλημα για τη Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα στη νέα της εποχή» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, ο όμιλος γνωστοποιεί ότι εντός των προσεχών ημερών θα απευθυνθεί προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Σουρωτή, ώστε με τη σειρά του να συγκαλέσει, εκτάκτως, τη Γενική Συνέλευση των μετόχων με θέμα την προώθηση της διαδικασίας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. “Μια διαδικασία η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον Όμιλο Επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει σε άμεση υλοποίηση του προτεινόμενου αναπτυξιακού πλάνου, το οποίο και θα παρουσιάσει αναλυτικά στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση των μετόχων” προσθέτει η ανακοίνωση.

-Διαφήμιση-

Θυμίζουμε ότι η ελληνική εταιρεία ανθρακούχων βρίσκεται στο στόχαστρο δύο μεγάλων ομίλων, της  Coca-Cola HBC Holdings και του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, μετά από τον πλειστηριασμό του 15% του μετοχικού της κεφαλαίου, που ήλεγχε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, το οποίο πέρασε στον έλεγχο της Coca-Cola HBC Holdings. Η τελευταία απηύθυνε πρόσκληση στους 1.200 μικρομετόχους για την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού, δεσμευόμενη σε ένα στρατηγικό σχέδιο, με αναπτυξιακό προσανατολισμό και διασφάλιση των θέσεων εργασίας. «Σφήνα» στα σχέδια του ομίλου μπήκε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος κατέθεσε και αυτός πρόταση εξαγοράς των μετοχών, διακηρύσσοντας ως στόχο τη διατήρηση της ελληνικότητας και του χαρακτήρα της επιχείρησης.