Στο δίκτυο της Endeavor o όμιλος Χριστοδούλου και η Forky

Στο δίκτυο της Endeavor o όμιλος Χριστοδούλου και η Forky
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Δύο ακόμα ελληνικές εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο της διατροφής, η CHB Group και η Forky, εντάσσονται στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας. Η επιλογή τους έγινε στο 66ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στη Βοστόνη στις 7-9 Σεπτεμβρίου.

Η CHB Group εκπροσωπήθηκε από τους Νικόλαο και Αλέξανδρο Χριστοδούλου, δεύτερη γενιά της επιχείρησης που ιδρύθηκε το 1955 και είναι σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο επεξεργασίας φρούτων. Αιχμή της επιχειρησιακής της δραστηριότητας είναι η παραγωγή προϊόντων, σύμφωνα με τις υψηλότερες ποιοτικές απαιτήσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων. Η εταιρεία διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, που περιλαμβάνουν συμπυκνώματα και πουρέδες φρούτων, βάσεις και μίγματα χυμών, φρουτοπαρασκευάσματα, κομμάτια φρούτου, κονσερβοποιημένα φρούτα και εμφιαλωμένους χυμούς. Ο όμιλος εταιρειών δίνει προστιθέμενη αξία στις εξαγωγές φρούτων με την επεξεργασία και την πλήρη αξιοποίηση όλων των συστατικών τους, ενώ οι εξαγωγές του σε 89 χώρες παγκοσμίως αποτελούν το 85% της ετήσιας παραγωγής του. Απασχολεί σήμερα 200 εργαζόμενους και συνεργάζεται με 3.000 παραγωγούς ανά την Ελλάδα.

-Διαφήμιση-

Η Forky, που εκπροσωπήθηκε από τους συνιδρυτές της Μιχάλη Γκόντα και Πέτρο Πιτσιλή, ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί μια υπηρεσία που παρέχει καθημερινά ισορροπημένη και νόστιμη μεσογειακή διατροφή, μέσω παράδοσης γευμάτων σε 15 λεπτά κατά μέσο όρο, καλύπτοντας τις περισσότερες περιοχές της Αττικής μεσημέρι και βράδυ. Η εταιρεία συνεργάζεται με ταλαντούχους chef με επικεφαλής το Χριστόφορο Πέσκια καθώς και το Στέλιο Παρλιάρο για τα επιδόρπια, προκειμένου να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα γευστικά και ποιοτικά. Με τη χρήση της τεχνολογίας κάνει την καθημερινή παραγγελία φαγητού πολύ εύκολη και γρήγορη μέσω του website και της εφαρμογής για κινητές συσκευές. Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 200.000 παραγγελίες. Απασχολεί 120 εργαζόμενους και φιλοδοξεί να επεκταθεί περαιτέρω στην Ελλάδα και διεθνώς.

Συνολικά στο συγκεκριμένο ISP, κορύφωση μιας πολυδιάστατης διαδικασίας επιλογής επιχειρηματιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από 30 επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor 34 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 18 επιχειρήσεις από 12 χώρες. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, που πλέον είναι 1.336 από 839 εταιρείες σε 25 χώρες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, έχουν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της Endeavor και σε επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργούν θέσεις εργασίας και γίνονται πρότυπα για άλλους. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας διεθνώς και κατέγραψαν έσοδα πάνω από $8 δισ. το 2014.

Στο δίκτυο περιλαμβάνονται οι εταιρείες Hellas Direct, Papadimitriou, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Think Digital Group, Green Cola, Travelplanet24/Tripsta, blueground, FREZYDERM, Avocarrot, Sychem και Workable.

Σχετικά με την Endeavor

Η Endeavor βοηθά επιλεγμένους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν. Ο αρθρογράφος των New York Times Thomas Friedman αποκαλεί το σύστημα της Endeavor «το καλύτερο πρόγραμμα κατά της φτώχειας». Η Endeavor εντοπίζει νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων επιχειρήσεων με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τους προσφέρει στρατηγικές συμβουλές παγκοσμίου βεληνεκούς, πρόσβαση σε σημαντικά δίκτυα και άλλα εργαλεία που τους οδηγούν στην επιτυχία. Με την καθοδήγηση της Endeavor αποκτούν υψηλή επιρροή – συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενισχύουν τους κύλους εργασιών τους και γίνονται πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά. Ενώ συχνά περνούν απαρατήρητοι, αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες γίνονται τώρα η βάση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στις χώρες τους.

Από το 1997, έχουν επιλεγεί περισσότεροι από 1.000 επιχειρηματίες από την Endeavor παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 500,000 θέσεις εργασίας και κατέγραψαν έσοδα πάνω από $8 δισ. το 2014. Το Σεπτέμβριο 2012, η Endeavor ίδρυσε το πρώτο της ευρωπαϊκό γραφείο στην Αθήνα.

Νατάσα Φραγκούλη

-Διαφήμιση-
Delegate