Στο ΦΕΚ η ενίσχυση των ρητινεργατών με 2,2 εκατ. ευρώ  

Στο ΦΕΚ η ενίσχυση των ρητινεργατών με 2,2 εκατ. ευρώ  
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ εγκρίθηκε η παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 2.200.000 ευρώ για τους ρητινεργάτες που πραγματοποίησαν εργασίες πυροπροστασίας των δασών, κατά το έτος 2015.

Το ύψος ενίσχυσης, ανά δικαιούχο, καθορίζεται σε 0,378 ευρώ ανά κιλό ρητίνης.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι ρητινεργάτες μέλη Αγροτοδασικών Συνεταιρισμών καθώς και μεμονωμένοι ρητινεργάτες, οι οποίοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Είναι μόνιμοι κάτοικοι Δήμων και Κοινοτήτων των περιοχών του άρθρου 3 της οδηγίας 75/268/Ε.Ε. τω νομών Ευβοίας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Χαλκιδικής, Ηλείας, Αχαΐας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Μαγνησίας και Αττικής και εργάζονται σε ορεινές περιοχές.
  • Κατέχουν ή ασκούν το δικαίωμα της δουλείας ή ενοικιάζουν τα ρητινευόμενα δάση και αξιοποιούν έκταση πευκοδάσους στις παραπάνω περιοχές.
  • Έχουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα.
  • Δεν ενισχύθηκαν για την ίδια δραστηριότητα από άλλο πρόγραμμα για το έτος 2015.
  • Ανέλαβαν την υποχρέωση και καθάρισαν τον υπόροφο του πευκοδάσους, σε ποσοστό περίπου 20% της συνολικής έκτασης που ρητίνευσαν, οσάκις δε εκδηλώθηκε πυρκαγιά επενέβησαν αμέσως, αμισθί, και σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών για την καταστολή της.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ για την ενίσχυση των ρητινεργατών όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

-Διαφήμιση-
Delegate