Στο μέλλον και συζήτηση για αλλαγές στη χωροθέτηση βιομηχανικών ζωνών έξω από τον αστικό ιστό

Στο μέλλον και συζήτηση για αλλαγές στη χωροθέτηση βιομηχανικών ζωνών έξω από τον αστικό ιστό
-Διαφήμιση-
Delegate

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει για το ενδεχόμενο τα επόμενα χρόνια να μεταφερθούν οι βιομηχανίες – ανεξάρτητα από το είδος τους – μακριά από τον αστικό ιστό, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο και στις ίδιες να προσαρμοστούν, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία τους, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

Το θέμα αυτό τέθηκε με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και κυρίως στην περιοχή του Κορδελιού, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, υπάρχει αφόρητη δυσοσμία και ενίοτε και νέφος.

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ενώ πρόσφατα είχε ζητήσει ανάλογες εξηγήσεις , για το ζήτημα των οσμών και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Κουρουμπλή.

-Διαφήμιση-

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών και βουλευτών , η περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης υποφέρει από τη δυσοσμία αλλά δεν έχει ακόμη γίνει αντιληπτό από πού προέρχονται αυτές οι οσμές , για τις οποίες ορισμένοι ενοχοποιούν τις τοπικές βιομηχανίες.

Ο κ.Τσιρώνης υποσχέθηκε στον κ.Τριανταφυλλίδη ότι θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να δει από κοντά το πρόβλημα, που είναι εδώ και δεκαετίες, αλλά έχει οξυνθεί.

Υπενθυμίζουμε πως , σύμφωνα με όσα έχουν συζητηθεί, για το ζήτημα των μετρήσεων αρμόδια είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, είναι σε εξέλιξη, συζήτηση για πρόγραμμα με το ΑΠΘ ώστε να γίνουν οργανωμένες μετρήσεις και να εντοπιστεί η αιτία της ρύπανσης και γενικότερα των οσμών.