«Σούπερ» αγελάδες για τους φτωχούς αγρότες του κόσμου θέλει να δημιουργήσει ο κροίσος Μπιλ Γκέιτς

super-agelades
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Φιλόδοξες επιστημονικές έρευνες πάνω στη γεωργία και τη ζωική παραγωγή συγχρηματοδοτούν το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και το υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης της Βρετανίας. Όπως αναφέρει το Reuters, οι δύο επενδυτές ανακοίνωσαν ότι θα δαπανήσουν περίπου 174 εκατ. δολάρια σε καινοτόμα αγροτικά πρότζεκτ.

Απομονώνοντας τα επιθυμητά γενετικά χαρακτηριστικά από ευρωπαϊκές και αφρικανικές φυλές αγελάδων, οι γενετιστές ελπίζουν να σχεδιάσουν μια αγελάδα που θα παράγει μεγάλες ποσότητες γάλακτος και θα είναι, επίσης, σε θέση να αντέχει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, η έρευνά τους μπορεί να οδηγήσει σε κοτόπουλα που θα παράγουν αβγά υψηλότερης ποιότητας και καλλιέργειες που θα μπορούν να αντέχουν σε ξηρασίες ή ασθένειες.

Επιπλέον, το ίδρυμα Gates θα επενδύσει 40 εκατομμύρια δολάρια σε σχέδια αναφορικά με την ανάπτυξη εμβολίων για τη θωράκιση του ζωικού κεφαλαίου, τα οποία θα καταστήσει προσιτά στους φτωχούς αγρότες της Αφρικής και της Νότιας Ασίας.

«Εάν ενδιαφέρεστε για τους φτωχούς, θα πρέπει να ενδιαφέρεστε και για τη γεωργία. Και αν ενδιαφέρεστε για τη γεωργία, τότε ενδιαφέρεστε και για το ζωικό κεφάλαιο», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε πρόσφατη ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Αξίζει, βέβαια, να τονιστεί ότι ο πάμπλουτος Αμερικανός επιχειρηματίας είναι γνωστός υπέρμαχος της προώθησης των μεταλλαγμένων, στάση για την οποία έχει δεχθεί κριτική στο παρελθόν.

-Διαφήμιση-
Delegate