Συμφωνία με την Chipita έως τις 22/2/2017 προαναγγέλλει η Νίκας

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Nίκας από την Chipita
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Την εκτίμησή της ότι η συμφωνία της Chipita με τις τράπεζες θα ολοκληρωθεί σύντομα και πριν τις 22 Φεβρουαρίου εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νίκας.

Η αλλαντοβιομηχανία σημειώνει, επίσης, ότι το σχέδιο εξυγίανσης προχωρά κανονικά παρά την αποχώρηση από το επενδυτικό σχήμα της Impala Invest.

-Διαφήμιση-

Παράλληλα η Νίκας ενημερώνει ότι τρεις μέτοχοι της εταιρείας ζήτησαν από το αρμόδιο δικαστήριο την εκκαθάρισή της. Ειδικότερα, αναφέρει ότι οι «κκ. Ιωάννης Μαρνιεράκης, Μιχαήλ Κουρής και Ευαγγελία Θέμελη «κατέθεσαν αίτηση ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου για τη λύση της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 48 του Κ.Ν 2190/1920 με δικάσιμο 22 Φεβρουαρίου 2017».

Ωστόσο η εταιρεία « αρνείται τους ισχυρισμούς των κκ. Ιωάννη Μαρνιεράκη, Μιχαήλ Κουρή και Ευαγγελίας Θέμελη και θα αντιδικήσει στην σχετική αίτηση των αιτούντων για τη λύση της Εταιρείας».

«Σημειώνεται ότι η προσπάθεια χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της Εταιρείας και η διαδικασία διαπραγμάτευσης των δανειστριών τραπεζών της Εταιρείας με την Chipita Α.Ε. συνεχίζεται ανεξαρτήτως της αποχώρησης της Impala Invest B.V. από το επενδυτικό σχήμα.

Η συμφωνία της Chipita Α.Ε. με τις δανείστριες τράπεζες της Εταιρείας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν τη δικάσιμο της σχετικής αίτησης για λύση της Εταιρείας και σε κάθε περίπτωση το αρμόδιο δικαστήριο θα πρέπει να παράσχει σύμφωνα με το άρθρο 48 παρ. 3 του Κ.Ν 2190/1920 προθεσμία για την άρση των λόγων λύσης της Εταιρείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

-Διαφήμιση-
Delegate