Συνάντηση Απ. Κατσιφάρα με πρέσβη της Ολλανδίας για τον πρωτογενή τομέα

Συνάντηση Α. Κατσιφάρα με πρέσβη της Ολλανδίας για τον πρωτογενή τομέα
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, οι καλλιέργειες θερμοκηπίου, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων νέων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στην Πάτρα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα Kάσπαρ Βελντκάμπ.

Ο περιφερειάρχης περιέγραψε στον πρέσβη τα βασικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας κυρίως έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στην στρατηγική ενίσχυσης που έχει γίνει με την αγροτοδιατροφική σύμπραξη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις καλλιέργειες θερμοκηπίου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα έρευνας και καινοτομίας, και όπως ανέφερε ο Απόστολος Κατσιφάρας, η περιφέρεια έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα, ενώ παρουσίασε και ενέργειες, όπως το IQ Πάτρας.

Από την πλευρά του, ο Kάσπαρ Βελντκάμπ τόνισε πως η Δυτική Ελλάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χώρα του, αφού όπως είπε, στην περιοχή υπάρχουν ολλανδικές επιχειρηματικές επενδύσεις.

Ο πρέσβης στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο «Orange Grove» που έχει δημιουργήσει η Ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα για την υποβοήθηση νεοφυών επιχειρήσεων και όπως είπε, ετοιμάζεται η λειτουργία παραρτήματος στην Πάτρα, το οποίο θα στεγαστεί στο επιστημονικό πάρκο.

Μίλησε ακόμη για τα σεμινάρια αγροτοδιατροφής σε νέους αγρότες που διοργανώνει ανά την Ελλάδα η πρεσβεία της Ολλανδίας, με σκοπό να τους βοηθήσει να εισάγουν καινοτόμους τρόπους στην παραγωγή, αλλά και στην προώθηση των προϊόντων τους.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας επισήμανε πως θα πρέπει το παράρτημα του έργου «Orange Grove» να ενταχθεί στο δίκτυο για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα που ετοιμάζεται, στο πλαίσιο της βράβευσης της περιφέρειας ως ευρωπαϊκής επιχειρηματικής περιφέρειας για το 2017.

-Διαφήμιση-
Delegate