Συνάντηση με τον Δραγασάκη ζητάει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Παράκτιας Αλιείας

Συνάντηση με τον Δραγασάκη ζητάει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Παράκτιας Αλιείας
-Διαφήμιση-
Delegate

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, καθώς και με εκπροσώπους όλων των συναρμόδιων υπουργείων (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών και Υπουργείο Εργασίας-ΕΦΚΑ) ζητάει με επιστολή της, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Παράκτιας Αλιείας της χώρας. 

Όπως λένε οι εκπρόσωποι των αλιέων «ο κλάδος είναι υπό κατάρρευση (ενόψει και του νομοσχεδίου για την αλιεία που ετοιμάζει το ΥπΑΑΤ), ενώ τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί. Τονίζουν δε πως «αγροτική παραγωγή δεν είναι μόνο η φυτική και η ζωική αλλά και η αλιεία,που συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας».

Ολόκληρη η επιστολή της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Παράκτιας Αλιείας

-Διαφήμιση-

Αξιότιμε Κε Αντιπρόεδρε της Κυβερνήσεως

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω του νόμου 4015/2011 που καταργεί το δικαίωμα μας ως αλιείς να συντονιστούμε σε επίπεδο ομοσπονδίας – συνομοσπονδίας, αποφασίσαμε να οργανωθούμε μόνοι μας. Έτσι λοιπόν, στις 16/02/2017 στο εργατικό κέντρο Πειραιά, παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι 69 αλιευτικών συλλόγων της χώρας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου μας και εκλέχθηκε πανελλήνια συντονιστική επιτροπή παράκτιων αλιέων.

Τα προβλήματα του κλάδου γνωρίζετε ότι είναι πολλά, και δυστυχώς η μέχρι τώρα αντιμετώπιση που είχαμε σε συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κο Αποστόλου, μας έδειξε ότι δεν μας υπολογίζουν, δεν υπήρχε θέληση συνεργασίας αλλά αντίθετα απαξίωσης. Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την εξαγγελία του Κο Αποστόλου στο ταξίδι του στη Μάλτα, ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο για την αλιεία. Θα πρέπει να καταλάβει ο Κος Υπουργός και οι σύμβουλοί του ότι το να αποφασίζουν για εμάς και το μέλλον του κλάδου μας δίχως να μας υπολογίζουν και να κατεβάζουν νομοσχέδια χωρίς να συζητήσουν μαζί μας και να ακούσουν και τις δικές μας τεκμηριωμένες απόψεις, θα αποτελέσει αιτία πολέμου.

Κε Αντιπρόεδρε η παράκτια αλιεία της Ελλάδας μας, αποτελείται από περίπου 15.000 αλιευτικά. Πράγμα που σημαίνει ότι ασχολούνται και ζουν πάνω από 40.000 οικογένειες. Θα θέλαμε τον ανάλογο σεβασμό και την σωστή αντιμετώπιση από την πολιτεία. Ζητάμε να γίνει άμεσα μία συνάντηση με πρόεδρο εσάς, με όλα τα συναρμόδια υπουργεία α) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, β) Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γ) Οικονομικών και 4) Υπουργείο Εργασίας (ΕΦΚΑ), προκειμένου να υπάρξει λύση στα προβλήματα του κλάδου μας που απειλούν την βιωσιμότητα του.

Με εκτίμηση

Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Παράκτιας Αλιείας

Τα μέλη

Αρώνης Γεώργιος, Ζάννες Δημήτριος, Καλαμιδάκης Γεώργιος, Κοτσόργιος Δημήτριος, Κουλλιάς Εμμανουήλ, Λάντζιου Ασπασία, Λιανός Γεώργιος, Μαλάτος Νικόλαος, Μόσχος Παναγιώτης, Μωραίτης Στέφανος, Ξηραδάκης Χρήστος, Παγώνης Μάνθος, Παπασεβαστός Πέτρος, Σισαμής Ιωαννης, Σόμπολος Τρύφωνας