Σύσκεψη στην Κορινθία για τις ζημιές στα σταφύλια

Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των πληγέντων αγροτών της Κορινθίας πρότεινε ο Τατούλης
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σύσκεψη, για να αναληφθούν πρωτοβουλίες, όσον αφορά το θέμα με τις ζημιές που έχουν προκαλέσει στις καλλιέργειες της Κορινθίας, οι καιρικές συνθήκες, έγινε την Πέμπτη 9/8 στην Κόρινθο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου.

-Διαφήμιση-

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας, των δήμων, θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί.

Έγινε εκτίμηση της ζημιάς και σχεδιάστηκε ο … οδικός χάρτης δράσης.

Μιλώντας, σήμερα στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην «Μεσημεριανή Ραδιοεφημερίδα» ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Κορινθίας, κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, γνωστοποίησε τα επόμενα βήματα δράσης της Περιφέρειας.

Είπε χαρακτηριστικά:

« Αρχικά, θα ζητήσουμε, οριζόντια, απόλυτη αποζημίωση των παραγωγών για το 50% της προβλεπόμενης ζημιάς. Να λειτουργήσει αυτό, δηλαδή, ως προκαταβολή. Μετά να ακολουθήσουν οι διορθώσεις στο ποσοστό απ’ τους ελέγχους. Επίσης, να υπάρξει μία μετάθεση των πληρωμών (ασφάλιστρο, φόροι ή δάνεια) για κάποιους μήνες».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, λέγοντας το εξής:

«Ο Περιφερειάρχης θα ζητήσει να συναντηθεί με τον Υπουργό Β. Αποστόλου, αλλά και με εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών. Τέλος, πληγείσες περιοχές, θα προταθούν να κηρυχθούν, περιοχές έκτακτης ανάγκης».

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-
Delegate