Τ. Αλεξιάδης: Απροσδόκητο δώρο 240 εκατ. ευρώ ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες 

Τ. Αλεξιάδης: Απροσδόκητο δώρο 240 εκατ. ευρώ ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες 
-Διαφήμιση-
Delegate

«Απροσδόκητο δώρο για το Δημόσιο» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι διορθώνονται τα κακώς κείμενα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αλλά θέλει δουλειά για να ξεριζωθούν τέτοιες νοοτροπίες.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων, ο κ. Αλεξιάδης αναφερόμενος στο συνολικό τίμημα που θα εισπράξει ο Δημόσιο για τις 4 τηλεοπτικές άδειες τόνισε χαρακτηριστικά : «Κανένας δεν περίμενε το δώρο των 240 εκατ. ευρώ  που προέκυψε από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι εξελίξεις αυτές με  την απροσδόκητη αύξηση εσόδων, δίνει δυνατότητα για καλύτερο σχεδιασμό και καλύτερη διαχείριση».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι «εσείς, ως εφοριακός θα ξέρετε καλύτερα από όλους μας ότι πρώτα τα χρήματα θα πρέπει να μπουν στα ταμεία και μετά να πανηγυρίζεις….».

-Διαφήμιση-

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε ερώτηση του Κωνσταντίνου Κατσίκη για τα προγράμματα ανέργων, καταφέρθηκε εναντίον του Γιάννη Πρετεντέρη:  «Θα ήθελα να διορθώσω τα μαθηματικά του κ. Πρετεντέρη και να πω ότι 14 διαδοχικές κυβερνήσεις πέρασαν και δεν μπόρεσαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα με τις τηλεοπτικές άδειες Αυτό έγινε από αυτή την κυβέρνηση. Το θέμα αυτό εκφεύγει των Μέσων Ενημέρωσης και είναι θέμα Δημοκρατίας».

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης παρενέβη και απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού τόνισε ότι : «Δεν πιστεύω να πιστεύετε στις 3.30 που ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός επαλείφθηκαν τα φαινόμενα της διαπλοκής…»
 
«Ξέρω ότι και εσείς είστε ένας από αυτούς που θέλουν να αντιμετωπιστεί αυτή η διασύνδεση της διαπλοκής. Όπως και πολλοί από το κόμμα σας, και θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Απλώς  θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα που είναι βαθιά ριζωμένα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.
 
Άννα Στεργίου