Τυροκομείο σε μέγεθος… container made in Θέρμη!

Τυροκομείο σε μέγεθος... container made in Θέρμη!
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μέχρι και την Ιθάκη θα ταξιδέψει το «ΤυροΒox», η πρώτη έκδοση του οποίου “γεννήθηκε” το 2012 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με σκοπό να δώσει στους Έλληνες κτηνοτρόφους τη δυνατότητα να παράξουν μόνοι τους τυρί, με νόμιμο τρόπο. Πρόκειται για μια κατασκευή τύπου container μεταλλικής Γαλακτοβιομηχανία σε μέγεθος… container made in Θέρμη (κατασκευής με πάνελ, στο εσωτερικό του οποίου λειτουργεί πλήρες τυροκομείο). Με τη χρήση του, ο κάθε κτηνοτρόφος έχει τη δυνατότητα να ελέγχει με ακρίβεια την παραγωγή του, εξασφαλίζοντας έτσι και σταθερό εισόδημα για την οικογένειά του, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης.    

Επειδή λοιπόν τα οφέλη της χρήσης του “ΤυροBox” («Τυρομπόξ») έχουν γίνει πλήρως αντιληπτά από τους Έλληνες κτηνοτρόφους και όχι μόνο, η λίστα αναμονής για την απόκτησή του μεγαλώνει διαρκώς, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας «Belgomilk», Άλεν Μόρλετ, Βέλγος μηχανικός που παντρεύτηκε Ελληνίδα και ζει στην Ελλάδα από το 1982. 

“Μέχρι στιγμής έχουν ταξιδέψει και εγκατασταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας περισσότερα από 12 “ΤυροBox” – σε Κομοτηνή, Κω, Θήβα, Λάρισα και Κρήτη – ενώ σε αναμονή προς παράδοση βρίσκονται άλλα 40, τα οποία έχουν βρει μεν το σπίτι τους, αλλά αν δεν ανοίξει το πρόγραμμα που επιδοτεί την ίδρυση μικρών τυροκομείων, δεν θα ρίξουν …άγκυρα. Κι αυτό λόγω της οικονομικής στενότητας που διέπει τους Έλληνες τη σημερινή εποχή”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μόρλετ. Οι περιοχές στις οποίες αναμένεται να ταξιδέψουν στο προσεχές διάστημα “ΤυροBox” είναι οι εξής: Κομοτηνή, Ελασσόνα, Ιθάκη, Κιλκίς, Γύθειο, Βόλο, Αίγινα, Λαγκαδά και Σπάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ

-Διαφήμιση-
Delegate