Ταχίνι, χαλβάς και σουτζούκ λουκούμ Κομοτηνής ετών 92

Ταχινοποιείο Νίκης Τζελεπίδου στη Βιομηχανική Περιοχή με συνταγές από το 1924

Ταχίνι, χαλβάς και σουτζούκ λουκούμ Κομοτηνής ετών 92

Η Νίκη Τζελεπίδου συνεχίζει με επιτυχία για τρίτη γενιά την οικογενειακή παράδοση, που άρχισε από τον παππού της, ως ιδιοκτήτρια του ομώνυμου ταχινοποιείου στην Κομοτηνή. «Η ιστορία ξεκίνησε το 1924 με την παραγωγή ταχινιού, χαλβάδων και λουκουμιών». Οι συνταγές για το ταχίνι και τον χαλβά προέρχονται από τον παππού Παπανικολάου, σε μια εποχή που οι πρώτες ύλες ήταν πιο αγνές. Η αγάπη για τη δουλειά οδηγεί την εγγονή του στην επιλογή των καλύτερων υλικών, όπως αποτυπώνεται στο άψογο γευστικά αποτέλεσμα.

Από το 2000 λειτουργεί μια νέα μονάδα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, όπου τηρούνται όλοι οι όροι υγειονομικού ελέγχου. Παράγεται ταχίνι ολικής αλέσεως από ελληνικά σουσάμια, λευκό ταχίνι από σουσάμια εισαγωγής, ταχίνι με σοκολάτα, πορτοκάλι και μέλι, χαλβάδες με γεύση κακάο, βανίλια και φιστίκι, λουκούμια, με γεύση βανίλια, ινδοκάρυδο, τριαντάφυλλο, περγαμόντο. Την χειμερινή περίοδο κυκλοφορεί χαλβάς με αμύγδαλο και σοκολάτα. Επίσης, παρασκευάζουν το διάσημο σουτζούκ λουκούμ της Κομοτηνής με τέσσερις διαφορετικές επικαλύψεις, άχνη ζάχαρη με άμυλο, ινδοκάρυδο, σουσάμι και φιστίκι. Τα προϊόντα του ταχινοποιείου πωλούνται στο κατάστημα της Κομοτηνής και σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη και τη Θεσσαλία μέχρι την Πελοπόννησο, τη Μύκονο και την Κρήτη. Οι Τούρκοι επισκέπτες επιλέγουν συχνά χαλβά και ταχίνι, ενώ οι Βούλγαροι προτιμούν τον χαλβά. «Ο κόσμος της Κομοτηνής μάς υποστηρίζει, γι’ αυτό κι επιλέγουμε να έχουμε λογικές τιμές ώστε να μπορούν οι πελάτες μας να απολαμβάνουν τα προϊόντα, τα οποία παράγονται και αναλώνονται σε καθημερινή βάση» εξηγεί η κ. Τζελεπίδου.

gaia pedia - ηλεκτρονική αγροτική εγκυκλοπέδια