Τέμπη: SOS εκπέμπουν αγρότες για τις επιδρομές αγριογούρουνων

Τι ζητούν από την κυβέρνηση

Τέμπη: SOS εκπέμπουν αγρότες για τις επιδρομές αγριογούρουνων
-Διαφήμιση-
Delegate

Πρόβλημα με τα αγριογούρουνα έχουν στον Δήμο Τεμπών, καθώς η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού τους και η φυσιολογική αναζήτηση τροφής επιφέρουν ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες.

Σε απόγνωση οι αγρότες, κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν τα αγριογούρουνα (φωτο)

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον δήμαρχο, Κώστα Κολλάτο, να στείλει επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη. Τα μέτρα που ζητούν να ληφθούν είναι η αποζημίωση των καλλιεργητών από τις εκτεταμένες καταστροφές μέσω του ΕΛΓΑ, να γίνει ολοκληρωμένη καταγραφή των πληθυσμών των ημίαιμων αγριογούρουνων στις πληγείσες περιφέρειες, να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα από το αρμόδιο υπουργείο, ακόμα και με την επιμήκυνση της κυνηγετικής περιόδου, καθώς και η κατάργηση ορισμένων καταφυγίων.

-Διαφήμιση-

Να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόβλημα από τις επιδρομές των αγριογούρουνων αντιμετώπισαν το καλοκαίρι καλλιέργειες στον Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ έχουν κατατεθεί και αρκετές ερωτήσεις στη Βουλή από βουλευτές που ζητούν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση.