Θεσσαλονίκη: Συνέδριο και εργαστήρια πράσινου αστικού σχεδιασμού

Θεσσαλονίκη: Συνέδριο και εργαστήρια πράσινου αστικού σχεδιασμού
-Διαφήμιση-
Delegate

Τις δικές της προτάσεις για τον σχεδιασμό του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια, θα καταθέσει ομάδα αρχιτεκτόνων που θα συμμετάσχει σε εργαστήρι αειφόρου σχεδιασμού, , που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Η έναρξη της ECOWEEK έγινε σήμερα, με την υλοποίηση συνεδρίου και την έναρξη εργαστηρίων απ’ όπου θα προκύψουν προτάσεις για την υιοθέτηση πρακτικών αειφορίας, για ένα «πράσινο» περιβάλλον.

Στον χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας «πράσινων» κατασκευών, χαρακτηρίζοντας τα υπάρχοντα κτίρια στην Ελλάδα ως «ενεργειακές ρουφήχτρες».

«Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων αποτελεί μεγάλη ευκαιρία τόσο για την απασχόληση, όσο και για το περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Στα 11 εργαστήρια αειφόρου σχεδιασμού, που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ECOWEEK, θα αναπτυχθούν και θα κατατεθούν διάφορες προτάσεις αστικού σχεδιασμού, όπως η βελτίωση των υποδομών και του δημόσιου χώρου στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια.

«Θα γίνει μια πρόταση μίνι αστικού σχεδιασμού για το καμπ, ενώ οι εργασίες του εργαστηρίου θα συνεχιστούν και τους επόμενους 2 μήνες», εξήγησε η υπεύθυνη του εργαστηρίου και συντονίστρια της ECOWEEK στη Θεσσαλονίκη, Δέσποινα Κουίνογλου.

Σημειώνεται ότι η διεθνής αστική-μη κερδοσκοπική οργάνωση ECOWEEK έχει ως στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος και την προώθηση των αρχών της αειφορίας. Η φετινή διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης.